Ekvador’da 6,8 Büyüklüğünde Deprem: En Az 15 Ölü, 400’den Fazla Yaralı

Ekvador’un güneyinde 6,7 büyüklüğünde meydana geldi. Depremin merkez üssü, yaklaşık üç milyon insanın yaşadığı Ekvador’un en büyük ikinci şehri olan Guayaquil’den yaklaşık 80 km uzaklıktaki Balao yakınları olarak kayıtlara geçti.

Haber Merkezi / Ülkede yayınlanan El Comercio gazetesinin haberine göre sarsıntı sonrasında, Pasifik Okyanusu kıyısındaki El Oro bölgesinde yıkılan binalarda bulunan en az 11, And Dağları’ndaki Azuay’da da iki kişi yaşamını yitirdi.

Depremde 381 kişinin de yaralandığını bildiren Ekvador hükümeti, aralarında sağlık merkezlerinin de olduğu 100’den fazla binanın ya yıkıldığını ya da ağır hasar gördüğünü duyurdu.

Ekvador Jeoloji Enstitüsü, en güçlüsü, merkez üssü Balao kantonuna bağlı Guayas bölgesi açıklarında, 6,8 büyüklüğünde olmak üzere çok sayıda deprem olduğunu ve sarsıntıların birçok bölgede hissedildiğini açıkladı.

Machala ve Cuenca şehirleri de depremden zarar gören şehirler arasında.

AFP haber ajansına konuşan Cuenca’da bir iş yeri sahibi olan Magaly Escandon, “Hızla sokağa çıktım. İnsanların panik halinde arabalarından inerek kaçmaya başladıklarını gördüm” dedi.

Devlet Başkanı Guillermo Lasso, yetkililerin çalışmaları yürüttüğünü söylerken, halka da sükunet çağrısı yaptı.

Devlet Başkanlığı Ofisi de yaralıların hastanelere sevk edildiğini söyledi ancak daha fazla bilgi vermedi.

Yetkililer, toprak kayması nedeniyle bazı yolların kapandığını, evlerin, eğitim kurumlarının ve sağlık merkezlerinin ise hasar gördüğünü söyledi.

Depremin başkent Quito’da da hissedildiğine yönelik haberler var.

Kuzey ve Güney Amerika kıtalarının batı sahilleri “Pasifik ateş çemberi” denen ve yüksek derecede aktif olan bir deprem kuşağının içinde yer alıyor.

2016 yılının Nisan ayında, yine Ekvador’da meydana gelen 7,8 şiddetindeki depremde 570’den fazla insan yaşamını yitirmiş, binlerce kişi de yaralanmıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir