Ediz Hun Kimdir? Hayatı, Filmografisi

20 Kasım 1940yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ediz Hun, Avusturya Lisesini bitirdikten sonra, Almanya’da bir süre üniversite eğitiminde bulundu. Ediz Hun, 1963 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmaya katıldı ve Genç Kızlar adlı filmle sinemaya girdi.

1970’li yılların ortalarından itibaren başlayan erotik filmler furyasında yer almayarak sinemayı bırakan Ediz Hun, Norveç’e giderek Oslo ve Trondheim Üniversitelerinde Biyoloji ve Çevre Bilimleri okuyup ikincilikle mezun oldu.

1991-1993 yılları arasında Çevre Bakanlığı Müşaviri ve İstanbul Çevre İl Müdürlüğü görevlerini yürüten Hun, 18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisi’nden İstanbul milletvekili olarak seçilerek 1999-2002 yılları arasında milletvekilliği yaptı.

Ediz Hun, Marmara Üniversitesi’nden sonra Okan Üniversitesi’nde Ekoloji Bilimleri üzerine öğretim üyeliği yapmaktadır.

Ediz Hun, “Asla Unutma, Paydos, Yadigar, Azize, Şöhret Sandalı, Unutmadım, İlk Aşk, Gökkuşağı, Acımak, Aman Karım Duymasın, Garip Kuş, Yüz Liraya Evlenilmez, Gariban, Ağlıyorum, Aşkımla Oynama, Şüphe, Güllü Geliyor Güllü, Karateci Kız, Soyguncular, Gülüzar, Zehra, Çile” ve daha pek çok filmde rol aldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir