Ebegümeci (Hibiskus) Çayının Yedi Faydası

Ebegümecinin (Hibiskus) bahçeniz için sadece renkli bir dekorasyon olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yeniden düşünmenin zamanı gelmiş olabilir. Tropik çiçekli bitki ebegümeci, sağlığınız için bazı faydalar sağlayabilir.

Haber Merkezi / Ebegümecinin aroması keskin ve tatlıdır, bu da onu çay için mükemmel yapar.

İnsanlar, yüzyıllar boyunca ebegümecinin tohumunu, çiçeğini, yaprağını ve sapını yemeklerde ve geleneksel tıpta kullandı. Bugün dünyanın her yerinde ebegümeci aromalı reçeller, jöleler, soslar, şuruplar ve çaylar bulabilirsiniz.

Roselle veya kuzukulağı olarak da bilinen ebegümeci, yüksek tansiyondan hazımsızlığa kadar her şeyi tedavi etmek için kullanılmıştır.

Ebegümeci çayının faydaları

  • Antioksidanlarla korur

Ebegümeci bitkisi beta-karoten, C vitamini ve antosiyanin gibi antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidan açısından zengin gıdalar sağlık açısından oldukça faydalıdırlar.

Antioksidanlar, vücudunuzdaki serbest radikaller olarak bilinen zararlı molekülleri yok eder. Serbest radikaller, hücrelere zarar vererek, kanser, kalp hastalığı ve diyabet gibi hastalıklara katkıda bulunurlar. 

  • İltihapla savaşır

Birkaç araştırma, ebegümecinin iltihapla savaşmada vücuda yardım ettiğini ortaya koymuştur.

  • Kan basıncını düşürür

Yüksek tansiyon, tüm yetişkinlerin neredeyse yarısını etkiler ve kalp krizi, felç, kalp yetmezliği ve böbrek hastalığı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Klinik çalışmalar, ebegümeci çayı içmenin insanlarda kan basıncını düşürdüğünü gösterilmiştir.

  • Kolesterolü düşürür

Yüksek kolestrol, milyonlarca yetişkini etkileyen ve kalp krizi ve felç gibi ciddi hastalıklara katkıda bulunan başka bir sağlık sorunudur. Bazı klinik çalışmalar ebegümecinin kolesterol seviyelerini düşürdüğünü göstermiştir.

  • Kilo kaybını teşvik eder

Birkaç çalışma, ebegümecinin kilo vermede olumlu etki gösterdiğini ortaya koymuştur. Ancak bu çalışmalarda, ebegümeci çayından daha konsantre bir form olan ebegümeci özü kullanılmıştır.

  • Bakterilerle savaşır

Laboratuvar çalışmalarında, ebegümeci özünün, belirli bakteri türlerini kontrol altında tuttuğu bulunmuştur.

  • Karaciğer sağlığını destekler

Bazı araştırmalar ebegümecinin karaciğerin sağlıklı kalmasına yardımcı olduğunu ortaya koymuştur: Muhtemelen güçlü antioksidan aktivitesi nedeniyle karaciğeri çeşitli toksinlerden koruyor.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir