Protein Açısından Zengin Vejetaryen Yiyecekler

Beslenme hem fiziksel hem de zihinsel sağlığın korunmasında önemli bir rol oynar. Sağlıklı bir şekilde kilo vermeye çalışan biriyseniz, besleyici ve değeri yüksek yiyecekler yemek çok daha önemli hale gelir. Bununla birlikte, vejetaryenler için ortak endişe, protein eksikliğidir.

Haber Merkezi / Protein, enerji sağlamaya, vücudun hücreleri onarmasına ve yenilerini yapmasına yardımcı olan temel bir besindir. Vejetaryen olmayanlar için yüksek protein kaynaklarından et, tavuk ve balık türlerinden elde edebilirken vejeteryanlar sağlıklı ikameler bulmakta zorlanabilirler. Bu yüzden protein ve diğer besinler açısından zengin bazı bitki bazlı gıda kaynaklarını ortaya çıkarmanıza yardımcı olacağız.

Ispanak ve Brokoli

Ispanak ve brokoli gibi yeşil sebzeler sağlıklı protein kaynaklarıdır.

1 su bardağı ıspanak 6 gram protein içermektedir. Ayrıca A vitamini, C vitamini, K vitamini, demir, folat ve potasyum ile yüklüdür. En önemlisi, sadece sindirim sağlığınız için değil, aynı zamanda kilo kaybı için de harika bir lif kaynağıdır.

Benzer şekilde, bir fincan brokoli 5 gram protein içerir. Ek olarak, lif, kalsiyum, demir, selenyum, C vitamini ve K vitamini ile doludur.

Badem

Badem, kilo verme dostu bir atıştırmalıktır. 1/4 fincan bademin 7 gram protein içermektedir. Yüksek protein içermesinin yanı sıra, vücudu serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresten korumaya yardımcı olan antioksidanlar açısından da zengindir.

Baklagiller

Her türlü baklagil (yeşil veya kırmızı) protein açısından zengindir. 1/2 su bardağı pişmiş baklagil ortalama 8 gram protein içerir.

Kinoa

Kinoa, protein açısından çok yüksek olan glütensiz tahıllardır. Kinoa fincan başına 8 gram protein içerir. Ek olarak, demir, lif, magnezyum ve manganez gibi diğer besinlerle yüklüdür.

Nohut

Nohut, kilo vermek isteyen herkes için harikadır. Sadece protein açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda harika bir karbonhidrat, lif, folat, demir, potasyum, manganez ve fosfor kaynağıdır. 1/2 fincan porsiyon başına 1.25 gram protein içermektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir