DİSK Basın-İş’ten Muharrem Sarıkaya Protestosu

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Basın-İş, dün akşam İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Demir’e tokat atan gazeteci Muharrem Sarıkaya’yı protesto etmek için Habertürk’ün İstanbul Taksim’deki binası önündeydi.

Burada “Basın emekçisine atılan tokada sessiz kalmıyoruz” pankartı açan haber emekçileri meslektaşlarının yanında olduğunu gösterdi. Eylemde konuşan DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren de “Emekçilere atılan tokat affedilemez” dedi.

“Hepimize yıllardır yapılan görünür hale geldi”

Eren, “O tokat, sırtını güce dayayarak kendisini dev aynasında görmeyi normal sanan anormal egoların hepimize yıllardır yaptığının görünür hale gelmesidir” diye konuştu.

Sarıkaya’nın attığı tokadı, gazetecileri geçim sıkıntısıyla terbiye etmeye çalışan anlayışın ete ve kemiğe bürünmüş hali olarak niteleyen Eren şöyle devam etti:

“O tokat gazetecileri hapisle, para cezalarıyla yıldırmaya çalışan iktidarların uygulamalarının devamıdır, tekrarıdır. Birçok gazeteci, Sarıkaya’nın kendilerine de kötü davrandığını açıkladı.

“Muktedirlere ve yöneticilere sırtlarını dayayanlar çalışanlara, basın emekçilerine açıkça eziyet ediyor ve bu eziyetlere iş kaybetme kaygısı nedeniyle çoğunlukla sessiz kalınıyor.”

Üye olduğu meslek kuruluşlarına çağrı

Muharrem Sarıkaya’nın Habertürk Ankara Temsilciliği’nden istifa ettiğini ancak gazete ve televizyondaki görevlerine devam edip etmediğinin net olmadığını söyleyen Eren Habertürk yönetimine, Sarıkaya’nın bütün görevlerinin sona erdirilmesi çağrısı yaptı.

Sarıkaya’nın üye olduğu tüm meslek örgütlerine de çağrı yapan Eren “Onlardan beklentimiz bu lümpen tavrı hoş görmemeleri, tüm üyeliklerinin sonlandırılmasıdır” dedi.

Şiddete uğrayıp sesini duyuramayan gazetecilerin de olduğunu belirten Eren sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bundan sonra kimse sessiz kalmasın, birlikte ses çıkaralım. Örgütlü ses çıkaralım. Türkiye yeni bir dönemi konuşuyor. Bunun etkisini medya üzerinde de görüyoruz. Unutmayalım, yeni medya eskinin alışkanlıklarıyla yürümemeli. Tüm medyada gazetecilerin, basın emekçilerinin örgütlü olması gerekiyor. Basın emekçileri, tüm emek güçleri ve demokrasi isteyen halk, buna engel olmaya kalkanları da yıkıp geçecektir.”

Ne olmuştu?

Pazar akşamı Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le röportaj yaptığı sırada İhlas Haber Ajansı (İHA) Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir’e tokat attığı görüntüler ortaya çıkmış, görüntülerin Cuma günkü canlı yayından olduğu anlaşılmıştı.

Görüntülerde Sarıkaya’nın yayın esnasında yanına eğilerek telefon ve kablolardaki sorunu çözmeye çalışan muhabir Demir’e tokat attığı görülüyordu. Görüntülerin yayılmasının ardından basın örgütleri ve çeşitli gazetecilerden Sarıkaya’ya tepki yağmıştı.

(Kaynak: bianet)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir