DEVA Partisi’nden 90 Ve 360 Günlük 10 Eylem Planı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin sorunlarına yönelik çözüm önerilerini içeren 10 eylem planını başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar olmak üzere Meclis’te bulunan tüm siyasi parti liderleri ve milletvekillerine gönderdi.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, Tarımdan ekonomiye, eğitimden yargıya birçok alanla ilgili 90 ve 360 günlük takvime bağlı önerileri içeren eylem planıyla ilgili Babacan verilecek tüm katkılara açık olduklarını söyledi.

DEVA Partisi son bir yıldır belli aralıklarla Türkiye’nin temel sorunlarına yönelik çözüm önerilerini içeren eylem planları açıklıyor. Bugüne kadar sırasıyla Tarım Eylem Planı, Afet Yönetimi Eylem Planı, Sosyal Politikalar Eylem Planı, Yarına Atılım Eylem Planı, Ekonomi ve Finans Politikaları Eylem Planı, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı, Yükseköğretim Eylem Planı, KHK Mağduriyetleri Eylem Planı, Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı, Adil Yargı Eylem Planı basın toplantılarıyla kamuoyuna açıklandı. Önümüzdeki süreçte de 12 eylem planı daha açıklanarak seçimden önce toplamda 22 eylem planı toplumla paylaşılacak.

Hazırlanan 10 eylem planı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın mektubuyla tüm yürütme organı yöneticileri ile iktidardan muhalefete tüm siyasi parti genel başkanı, yöneticileri ve milletvekillerine gönderildi. Edinilen bilgiye göre 10 eylem planı kitapçığından oluşan set AK Parti Genel Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye; Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanlığındaki 16 birim yöneticisine; 17 bakan, 66 bakan yardımcısına da gönderildi. Eylem Planları DEVA Partisi’nin de parçası olduğu “Altılı Masa”daki siyasi parti genel başkanlarının yanı sıra Meclis’te temsil edilen ve dışındaki diğer parti genel başkanı ve yöneticileri ile Meclis’teki tüm milletvekillerine gönderildi.

‘Bakış açınızı zenginleştireceği inancıyla…’

Babacan gönderdiği eylem planlarıyla ilgili mektubunda tüm siyasi partilerin milletin sorunlarını aşmak için yürüttükleri çalışmaları takip ettiklerini, başta TBMM olmak üzere, hükûmet ve siyasi partiler nezdinde karşılıklı diyalog ve istişare kültürüyle yürütülecek çalışmaların önemli olduğunu düşündüklerini söyledi, “Bakış açınızı zenginleştireceği inancıyla Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi olarak yaptığımız çalışmaları sizlerle paylaşmayı toplumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Mektubunda DEVA Partisi’nin seçimlerden sonra uygulamayı taahhüt ettiği politikaları içeren 22 eylem planından 10 tanesinin tamamlandığını anlatan Babacan, “Eş zamanlı olarak hayata geçirmeyi amaçladığımız bu eylem planlarımızda yer alan tüm maddelerin maliyetinin tek tek hesaplandığının ve her bir maddenin 90 veya 360 günlük bir takvime bağlandığının altını özellikle çizmek istiyorum. Eylem planlarımızın değerli katkılarınızla gelişmeye açık, yaşayan birer doküman olduğunu hatırlatarak çalışmalarımızı sizlere sunmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle, sizin ve ailenizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir