DEVA Lideri Babacan’dan ‘Faiz’ Eleştirisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın bugün alacağı faiz kararı öncesinde sosyal medyada yaptığı paylaşımda, bankanın daha önceki yaptığı faiz indirim kararları nedeniyle eleştirilerini yineledi.

Haber Merkezi / DEVA Lideri Babacan, bankanın üç faiz indirim kararının tamamında dövizin ve enflasyonun yükselişe geçtiğini belirterek, “Hadi bilmiyorsunuz, yaptığınız deneylerden de en ufak bir fikir almadınız mı? Niçin bu ülkeye tekrar tekrar zarar veriyorsunuz?” diye sordu.

Türk Lirası güne değer kaybıyla başladı. ABD doları, TL karşısında yüzde 2,6’dan fazla değer kazanarak 15,28’i aştı. Sterlin/TL ise 20,24’ü geçerken, Euro/TL kuru da 17’nin üzerinde seyrediyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) dün akşamki kararında faizi değiştirmemiş fakat varlık alımlarını azaltma hızının aylık 15 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkarılmasını kararlaştırmıştı.

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın da faiz kararı açıklanacak. Ekonomistlerin büyük bir kısmı 100 baz puanlık indirim bekliyor.

Maliye Bakanlığı’nda bakan yardımcıları görevden alındı

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın ardından Elvan’ın iki yardımcısının görevine de son verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de bugün yayınlanan atama kararları ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda bakan yardımcısı olarak görev yapan Şakir Ercan Gül ve Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alındı. Yerlerine Mahmut Gürcan ile Yunus Elitaş atandı.

Bakan yardımcıları dışında Kamu Finansmanı Genel Müdürü Abdullah Bayazıt ile Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürü Ahmet Yalçın Yalçınkaya görevden alındı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (BDDK) ise 2. Başkan olarak Yakup Asarkaya, üyeliklere de Mustafa Balcı ile Olcay Turan atandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir