DBP’li Saliha Aydeniz’in Dosyası Meclis’te

Anayasa ve Adalet Komisyonları’ndan oluşan Karma Komisyon, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz’in hakkında düzenlenen 5 fezlekeyi görüşerek, oy çokluğuyla dokunulmazlığının kaldırılması kararı aldı.

Komisyon tarafından yapılan bilgilendirmeye göre rapor, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) muhalefet şerhleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul gündemine sunuldu.

TBMM Genel Kurulu’nun toplanması ile birlikte söz konusu raporun görüşülmesinin de önü açılmış oldu.

AKP, MHP ve HDP katılmayacak

CHP milletvekillerinin çağrısıyla TBMM Genel Kurulu bugün olağanüstü toplanmasına ve sağlıkta şiddetin görüşülmesine karar verilmişti. AKP, MHP ve HDP, görüşmelerde yer almayacağını duyurmuş, Meclis’te temsil edilen diğer partilerin ise Genel Kurul’da yer alacağı belirtilmişti.

Meclis İç Tüzüğü’ne göre olağanüstü toplantılarda yapılan çağrı kapsamında görüşmeler yapılıp Meclis kapanıyor. Ancak AKP ve MHP grubu bir sonraki gün için çalışma talep edebilir. Bu durumda Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili dosyanın da görüşülmesi mümkün olabilir.

Mithat Sancar eleştirmişti

HDP, CHP’nin çağrı öncesi kendilerine danışmamasını “siyasi nezaketsizlik” olarak değerlendirmiş ve görüşmelere katılmama kararı almıştı. Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da diyalog vurgusu yapmış ve Saliha Aydeniz hakkındaki süreci hatırlatarak, dosyanın görüşmelerde gündeme getirileceğini belirterek eleştiride bulunmuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir