Davutoğlu, İktidara “Biz Düşersek Gazze Düşer, Kudüs Düşer” Sözlerini Hatırlattı

TBMM’deki Saadet – Gelecek Grubu’nda konuşan Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, “Seçimlerden önce iktidar ‘Biz düşersek Gazze düşer, Kudüs düşer’ diyordu. Uyanın, uyanın. Gazze siz iktidarken düştü. Bunun hesabını dünyada da ahirette de vereceksiniz” dedi.

Haber Merkezi / Davutoğlu konuşmasında ayrıca, “Beş arkadaşımız dün itibariyle Gazze’ye gitmek üzere müracaatta bulundu. Sizlerin selamını iletecekler” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’deki Saadet-Gelecek Grubu’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Bu hafta hem bir onur hem de hüzün haftası. Onur haftası; çünkü cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Herhangi bir yıl değil, 100 yıllık bir geçmişi hep beraber muhasebe etme dönemindeyiz. Hüzün haftası; çünkü hala Filistin’de Gazze’de her hanede yanan bir yangın var.

4 gün sonra Cumhuriyetimizin 100. yılı ve iktidarın herhangi bir hazırlığı yok. Birileri Cumhuriyet öncesi geçmişi hafızalardan silmeye çalışırken diğerleri de maalesef bütün bu sürekliliği yok etmeye çalışıyor.

İktidarın propaganda makinası, Türkiye’nin gündemini belirlemeye çalışırken gündemde 100 yılın muhasebesi yok. Türkiye Yüzyılı üzerinden bir hayal üretme çabası var. Şimdi tam da vaktiydi; Cumhuriyetimizin gelecek yüzyılı ancak geçmiş yüzyılını anlayarak inşa edilebilirdi. Hafızasını kaybetmiş bir milletin geleceğini kuramayacağının farkında değiller. Birileri cumhuriyet öncesi geçmişi hafızalardan silmeye çalışırken diğerleri de maalesef bu sürekliliği yok etmeye çalışıyor.

Beş arkadaşımız dün itibariyle Gazze’ye gitmek üzere müracaatta bulundu. Sizlerin selamını iletecekler.

Basit bir Anadolu denklemiyle anlatayım; Komşuda yangın var, 2 bina ötede ve binalar ahşap. O yangının size geleceği belli. Bir grup diyor ki; “Bana ne bu yangından, bırakalım yansın komşunun evi. Zaten o komşuda geçmişte bize ihanet etmişti.” Günlerdir bana ve Karamollaoğlu’na hakaret edenler bu güruhtan. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gittiğini söyleyenlere ama bugün İsrail’in yanında duranlara bilsinler ki söyleyecek çok sözümüz var.

“İktidar icraat yapar, miting yapmaz” dedi Karamollaoğlu. Çok doğru. Biz de miting yaptık, biz yaparız çünkü toplumda bir farkındalık oluşturuyoruz. Ve biz miting yaptığımızda 600 milletvekiline de davet gitti, 14 parti il başkanları davet edildi İstanbul’dan. Ayrım yapılmadı. İktidar miting yapmaz. Hem de Cumhuriyet’in 100. yılından bir gün önce. Tamam toplumsal duyarlılık oluşturmak isteyebilirsiniz, peki haftalardır neredeydiniz? Niye bu 3 haftada kan ve gözyaşını sadece seyrettiniz?

Cumhuriyetimizin 100. yılına onurla ama hüzünle giriyoruz. Hepimizin görevi, bütün tarihimizi bir bütün halinde okumaz, Cumhuriyetimizin olumlu, olumsuz mirasıyla gerektiğiyle yüzleşmek, gerektiğinde yeniden inşa etmek ve gelecek yüzyıla öyle hazırlanmak zorundayız. Mazlumların cumhuriyetine sahip çıkmak zorundayız.

Seçimlerden önce iktidar ‘Biz düşersek Gazze düşer, Kudüs düşer’ diyordu. Uyanın, uyanın. Gazze siz iktidarken düştü. Bunun hesabını dünyada da ahirette de vereceksiniz.”

“Filistin meselesinde 75 yıldır susuluyor”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun konuşmasından öne çıkan bölümler ise şu şekilde:

“Her gün bir öncekini aratıyor gibi. Ama biz grup toplantılarımızda bir araya geldiğimizde, mümkün olduğu kadar her meseleyi gündeme getirmeye çalışıyoruz. Şimdi kapıdan girdikten sonra Grup Başkanımızın verdiği bilgiye istinaden. Sizleri de bilgilendirmek istiyorum. Biz mecliste insan hakları komisyonu olarak. 6 partinin de iştirakı ile Gazze’ye bir heyet göndermeyi arzu etmiştik.

Bu talep mecliste iktidar partinin oyları ile kabul görmedi. Bunun üzerine arkadaşlarımız iktidar partisinin dışındaki 5 partinin temsilcileri ile bir heyeti, Filistin’de olup biteni yerinde görmek üzere, gönderme kararı almışlar. Dış işleri Bakanlığı’na iletmişler.. Gerekli formaliteler tamamlandıktan sonra Filistin’i ziyaret edebilecekler.

Filistin meselesinde 75 yıldır susuluyor… Büyük İsrail Projesi uğruna dünyayı ateşe veriyorlar. Önceliği demokrasi olanlara soruyorum; ne oldu sizin demokrasi anlayışınız?

İsrail’e dur demedikçe kalıcı bir barış mümkün mü? Önceliğim İslami değerlerdir diyenlere sesleniyorum. Susarak ve sadece kınayarak, ne kadar bu vebale ortak olacaksınız?

ABD’nin haksız davasında İsrail’e verdiği desteği bizler haklı davamızda Filistin’i kardeşlerimize vermeceyeceksek, vay bizim halimize. ABD’nin kısa tarihi; katliamlar ve soykırımlarla doludur. Akıttığı kan ve gözyaşı ile beslendikçe obezleşmiş, ve daha fazla kan akıtmaya devam etmiştir. Kim ABD’yi kendine dost kabul etmişse başka düşmana ihtiyacı yoktur. Kim ABD yönetimi ile insan haklarını, demokrasiyi, barışı aynı cümle içinde kullanma yanlışına düşmüşse; bu yanlıştan dönmelidir, vazgeçmelidir…

ABD, İsrail’in Filistin’de yaptığı insanlık dışı işler dünya kamuoyunda yer bulmasın diye ağır bir sansür uyguluyor. Askeriyle tankıyla gemisiyle verdiği destek yetmezmiş gibi bir de tüm medya imkanlarını İsrail’in hizmetine adeta seferber ediyor.

Zalimin zulmü karşısında herkes sussa da biz susmayacağız. Gerçekte ne olup bittiğini herkes görmezden gelse de, biz hakikati görmeye devam edeceğiz.” Allah Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir