Ciltteki Çatlaklardan Nasıl Kurtulunur?

Bunun en yaygın senaryo olduğunu hayal edin; spor salonunda saatler geçirdiniz ve sonunda ideal kilonuza ulaştınız; ama mutluluktan tamamen kendinden geçmiş olmak yerine, tüm sıkı çalışmanızın ve kilo kaybınızın çirkin kanıtı olan yeni bir rahatsızlık kaynağı ortaya çıktı; çatlak izleri.

Haber Merkezi / Peki çatlak izleriyle nasıl başa çıkabilirsiniz? Diğer herhangi bir sorun gibi, bunun da temeline inmelisiniz…. İşte cilt çatlaklarını gidermenin kılavuzu…

Cildinizi nemlendirin

Cildiniz iyi nemlendirildiğinde kırılmadan esneyebilir ve bu, cildinizin her zaman nemlendirilmesinin en büyük nedenlerinden biridir. Çatlak izlerini tedavi etmek için en iyi bileşen, cildinizin elastikiyetini arttırdığı bilinen kakaodur. Çatlak izlerini hafifletmek söz konusu olduğunda kakao yağı en iyisidir.

K vitamini açısından zengin gıdalar tüketin

Tüm hayati besinler arasında K Vitamini cildinizdeki yara izlerini hafifletmek için en yardımcı olanıdır. Kusursuz bir cilt için besin görevi gören çatlakları azaltmak için lahana, taze soğan, salatalık ve diğer yeşil yapraklı sebzeleri tüketebilirsiniz.

Egzersizlerinizi atlamayın

Çatlaklardan nasıl kurtulacağınızı gerçekten bilmek istiyorsanız, düzenli olarak egzersiz yapmalı ve cildinizi sıkılaşmalısınız. Karın egzersizi, mekik, yüzme ve hafif ağırlık antrenmanları gibi egzersizler, vücudunuzu şekillendirirken çatlaklarla savaşmaya ve zamanla, nefret ettiğiniz çatlakların görünürlüğünü azaltmaya yardımcı olur.

Bu yüzden doğru nemlendiriciyi alın, besleyici gıdalar tüketin ve egzersizlerinizi atlamayın; çatlakların bir daha asla bir cilt sorunu olmayacağını göreceksiniz!

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir