Cilt Bakımı Rutinine Kahveyi Dahil Etmek İçin 5 Neden

Kim dumanı tüten sıcak bir fincan kahve ile güne başlamak istemez ki? Peki ya sağlıklı bir cilde sahip olmak sabahları bir fincan kahve içmek kadar basit olsaydı?

Haber Merkezi / Kahvenin cilt için faydalarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Doğal eksfoliyant: Kahve telvesi, tanecikli doğasından dolayı mükemmel bir doğal eksfoliyanttır. Granüller ölü cilt hücrelerinin uzaklaştırılmasına, gözeneklerin açılmasına ve hücre yenilenmesinin uyarılmasına yardımcı olur. 

Düzenli peeling otomatik olarak daha yumuşak, daha parlak bir cilde yol açar ve kahve telvesi kullanmak size doğaya dost, daha yumuşak bir seçenek daha sunabilir.

Kahvenin ikili etkileri: Kahve, serbest radikalleri nötralize eden ve böylece yaşlanma sürecini yavaşlatan klorojenik asit gibi antioksidanlarla yüklüdür. Kafein içeren kahve, kan dolaşımını uyararak gerekli besin maddelerinin ciltteki hücrelere iletilmesini sağlayarak cildin canlanmasına katkıda bulunur.

Göz altı görünümünü canlandırın: Kafeinin damar daraltıcı etkileri koyu halkalarla mücadele edenler için kurtarıcı olabilir. Kafein içeriğine sahip cilt bakım ürünlerinin kullanılması, koyu halkaların görünümünün geçici olarak azaltabilir.

Sivilce için harika bir çare: Kahvenin doğal antiinflamatuar etkileri, kahveyi sivilceyle mücadelede iyi bir müttefik haline getirebilir. Kahve bazlı cilt bakım ürünlerinin veya ev yapımı maskelerin kullanılması, ciltteki tahrişin yatışmasına ve sivilce oluşumundan kaynaklanan kızarıklığın azalmasına yardımcı olabilir.

Şişliği azaltır: Kahve topikal olarak kullanıldığında kafeinin varlığı şişkinliğin giderilmesine yardımcı olabilir. Kan damarlarını daraltarak çalışan kafein, şişkinliğin ve koyu halkaların azaltılmasına yardımcı olabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir