CHP’de Yeni Tüzük Mesaisi Başlıyor: İki Önemli Başlık

14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde hedeflenen sonuçların alınmadığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) dokuz kişiden oluşan Tüzük Komisyonu, çalışmalarına başlıyor.

Perşembe günü ilk mesaisi yapacak yeni tüzükte, özellikle milletvekili aday belirleme işlemleri sırasında ön seçim hüküm altına alınmak isteniyor. Milletvekilliğine dönem sınırı getirilmesi de gündemde.

Seçimlerde aldığı sonucun ardından değişim sürecine giren, kongreler takvimini başlatan ve süreç sonunda büyük kurultayını toplama kararı alan CHP, burada oylamayı planladığı yeni Tüzük için harekete geçiyor. Kısa süre önce oluşturulan Tüzük Komisyonu, Perşembe günü ilk mesaisini yapacak.

BirGün’de Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Tüzük’te özellikle milletvekili aday belirleme işlemleri sırasında ön seçim hüküm altına alınmak isteniyor. Milletvekilliğine dönem sınırı getirilmesi de gündemde.

Tüzük değişikliği hakkında ilk olarak Parti Sözcüsü Faik Öztrak kurultaya işaret etmiş, Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ise şu ifadeleri kullanmıştı:

“Değişim MYK’mizde, bizlerin teklifi ve Genel Başkanımız başta tüm MYK’mizin ortak mutabakatıyla, MYK’mizin ilk önemli icraatlerinden biri olarak, açıklamış olduğumuz olağan kurultayımızın gündemine bundan sonra adaylarımızın ön seçim yoluyla belirlenmesi hususunda bir genel mutabakatı sağlamış bulunuyoruz.

Parti sözcümüzün açıklamış olduğu tüzük değişikliğinin kapsamında yer alan maddelerden biri bu olacaktır. CHP emektarlarının bunu heyecanla beklediğini biliyorum. CHP örgütlerine emekçilerine hayırlı uğurlu olsun.”

Kurultay ve yaklaşan yerel seçimler

Öte yandan CHP MYK toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurmayları ile yaklaşan yerel seçimler öncesi il ve ilçelerdeki son durumu ele aldı. Edinilen bilgiye göre, kongreler sürecini başlatan CHP’de resmi takvimlendirme sürecinin gerçekleştirilecek il başkanları toplantısında karara bağlanması planlanıyor.

Bu süreci hızla tamamlamak isteyen parti yönetiminin daha sonra belediye başkanı adaylarını belirleyeceği kaydedildi. Büyük kurultayın tarihi ise henüz netleşmedi.

Asgari ücret tespit çalışmalarının da gündeme geldiği toplantıda, CHP’nin resmi önerisi, 15 bin TL olarak belirlendi, daha aşağısının vatandaşları açlığa terk etmek anlamına geleceği bildirildi. Toplantıda ayrıca AK Parti’nin ekonomik eksen değişikliklerine rağmen hayat pahalılığını tersine çeviremeyeceğine yönelik tespitlerin yapıldığı da kaydedildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir