CHP’de “Değişimciler” Aday Çıkarmakta Kararlı

14 ve 28 Mayıs’ta yapılan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası “değişim” tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay takvimi işliyor.

Gazete Duvar‘da yer alan habere göre; Değişim çağrısı yapanlar ilçe ve il kongrelerinde tablo ne olursa olsun aday çıkarmakta kararlı görünüyor, ‘böyle bir yenilginin ardından kurultayda aday çıkmazsa zaten hayal kırıklığı yaşayan seçmende umut tükenir’ diyor.

Ancak yerel seçim sürecinde gerçekleşecek kurultayın handikapları var. Partinin il-ilçe teşkilatlarında, genel merkez organlarında görev yapan birçok kişinin yerel seçim sürecinde beklentisi olduğu için bu beklenti doğrultusunda pozisyon alabileceği konuşuluyor.

Tam da bu nedenle aday çıkarmanın şart olduğunu söyleyenler, “Değişim çağrısı yapıp bunun için adım atmadığınızda bu kez dönüp bu çağrıyı yapanlara, ‘Hangi belediyeleri aldınız ya da siz belirlediniz de neden durdunuz’ diye sorulabilir. Bir de saymak lazım, biz kaç kişiyiz. Asıl olan ise sonucu ne olursa olsun ortada büyük bir mesele var. Ve kurultay yapısal değişim, dönüşüm meselesinin konuşulması, itirazların yüksek sesle dile getirilmesi gereken yegane yer” diyor.

CHP kongre takvimi ilçe kongreleri ile devam ediyor. 25 Ağustos itibariyle 973 ilçenin 550’sinde kongreler tamamlandı. 9-10 Eylül’de partinin kuruluş yıldönümü etkinlikleri nedeniyle kongreler yapılamayacak. Ama mevcut takvime göre kalan ilçeler il kongrelerinin başlayacağı 16 Eylül’e kadar seçimlerini tamamlayacak.

Birçoğu iki adaylı ilçe kongrelerinde kimin kazandığına dair çok farklı yorumlar yapılıyor, ancak partiyi bilenler asıl il kongreleri ve bunun sonunda belirlenecek kurultay delegelerinin önemli olduğuna dikkat çekiyor. Genel kanı ise İmamoğlu’nun rotasını İstanbul’a çevirmesi dolayısıyla değişimcilerin ciddi bir ivme kaybı yaşadığı yönünde.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir