CHP’de “Değişim” Tartışmaları: Kılıçdaroğlu: Aday Olmayacağım…

“Değişim” tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) dün gerçekleşen belediye başkanları toplantısına katılan bir başkanın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Yoruldum” dediğini aktardı.

Başkan, Kılıçdaroğlu’nun “Yapabilecek arkadaşlar gelsin yapsınlar. Muharrem İnce imza toplayamamıştı. ‘Gidin imza toplayın’ dedim. Kotayı 5’e indirdim. Çıksın kim çıkacaksa” dediğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanları ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantı dört saat sürdü. Toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı.

“Hakkınız”

Medyascope’tan Cansu Timur’un paylaştığı bilgilere göre, toplantıda başkanlardan biri Kılıçdaroğlu’na, “Sayın Genel Başkanım istifa edin” dedi. Toplantıya katılan bir başkanın aktardığına göre Kılıçdaroğlu çağrıya “Hakkınız” diyerek yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun istifa çağrısına sakin bir şekilde yanıt verdiğini belirten başkan Kılıçdaroğlu’nun sözlerini aktardı:

“Genel Başkan ‘Hakkınız’ dedi. Ben hiçbir yere aday olmadım, hep aday gösterildim. Baykal ‘Grup başkanvekili olacaksın’ dedi. Oldum. ‘Hiçbir yere aday olmayacağım. Partidekiler aday olacaksın derse o görevden kaçmam’ dedi.”

Kılıçdaroğlu’nun “Yoruldum” dediğini aktaran başkan, Kılıçdaroğlu’nun “Yapabilecek arkadaşlar gelsin yapsınlar. Muharrem İnce imza toplayamamıştı. ‘Gidin imza toplayın’ dedim. Kotayı 5’e indirdim. Çıksın kim çıkacaksa” dediğini belirtti.

“Kurultay yerel seçimlerden sonraya kalsın”

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de toplantıda “hoca” sıfatıyla konuşma yaptığı ve değişimcilere seslenerek, “Arkadaşlar bu tartışmaları şimdi rafa kaldıralım. Seçimler bir yapılsın, yerel seçimden sonra konuşalım. Kurultay yerel seçimden sonra yapılsın” dediği öğrenildi.

Toplantıya katılan belediye başkanları Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu’nun Zoom toplantısına ilişkin “etik değil” değerlendirmesi yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun “Her şey konuşulur ama parti içinde. İki kişinin konuşması herkese gitmez. Medya şu anda bu toplantıyı tartışıyor” dediği öğrenildi. İmamoğlu’nun ise “O toplantıda söyleyip bu toplantıda söyleyemeyeceğim hiçbir şey yok” yanıtını verdiği öğrenildi.

İmamoğlu’nun yerel seçimlere ilişkin yol haritasını paylaştığı belirtildi. İmamoğlu’nun konuşmasını bir başkan, “Makam mevki peşinde değilim’ anlamına gelecek şeyler söyledi. Zaten genel başkanlığa adaylığını açıklayan kimse olmadı” sözleriyle değerlendirdi.

“Genel seçimlerin yerel seçimlere yansıması olacak”

Başka bir başkan ise İmamoğlu’nun konuşmasına ilişkin şunları söyledi:

“Ekrem Bey’de diğer arkadaşlar da ‘2024 seçimlerinde nasıl başarılı olabiliriz’ konusuna dair kendilerince fikirlerini söylüyor. Mevcut durumda kazanamadığımız bir seçim var, açık. Bundan çıkarım yapmak lazım. Genel seçimin yerel seçime yansıması olacak. Bununla ilgili tüm arkadaşlar gibi Ekrem Bey’de görüşlerini ifade etti.”

Toplantıda yerel seçimler üzerine yapılan konuşmalarda Kılıçdaroğlu’nun “İttifak yapmayacak gibi çalışın” dediği öğrenildi. Toplantının ardından Kılıçdaroğlu ile MYK üyeleri değerlendirme yapıyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir