Çetin Başaran Kimdir? Hayatı, Filmografisi

1940 yılında Zonguldak’ta dünyaya gelen Çetin Başaran, ilkokulu bitirdikten sonra İstanbul’a yerleşti. 1955’e kadar Eminönü’nde işportacılık yapan Çetin Başaran, Kadırga Cinci Meydanı’nda boksör Halit İnceses’ten boks eğitimi, Fatih Güreş Kulübü’nde de güreş eğitimi aldı.

1965 yılında Türkiye’nin vücut güzeli seçilen Çetin Başaran, vücudu dolayısıyla kendisine Tarzan Çetin dendi. Çocuk yaşta İstanbul’da işportacılık yaptığı bir gün, polisten kaçarken kendisini Galata Köprüsü’nden aşağı atıp buğday motorunun içine düşen Çetin Başaran, yönetmen Osman Fahir Seden tarafından görüldü ve keşfedildi.

İlk kez 1958’de, başrolünde Sadri Alışık’ın oynadığı İftira filminde rol alan Çetin Başaran, 1966 yılında Türkiye’nin ilk Tarzan filmi Korkusuz Tarzan’da başrol oynadı. Kemal Sunal, Ferdi Tayfur, Cüneyt Arkın, Ayhan Işık, Eşref Kolçak, Yılmaz Güney, Ekrem Bora, Fikret Hakan gibi oyuncularla çalışan Çetin Başaran, 300’e yakın filmde rol aldı.

Atletik yapısından dolayı genelde kavga sahnelerinde yer alan Çetin Başaran, bilinen film ve dizileri şunlardır: Killing Uçan Adama Karşı, Ben Bir Garip Keloğlanım, İyi Aile Çocuğu, Korkusuz Korkak, Şark Bülbülü, Gerzek Şaban, Gırgıriye, Yedi Bela Hüsnü, Tokatçı, Şabaniye, Sır Kapısı, Arka Sokaklar.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir