Biyofilik Ofisler Yeni Normal Mi?

Büyük işletmeler yeni iş yeri için biyofilik bir ortam seçiyor. Evden ofise geçişi sorunsuz hale getirmek isteyen Google, ofisini çalışanlarının kendilerini rahat hissedebilecekleri bir alan haline getirmeye karar verdi. Yeni ofis kampüsünde kuşlar, böceklerle birlikte ağaçlar, bitkiler ve bolca yeşillik olacak.

Haber Merkezi / Biyofilik kampüslerin günümüz dünyasında yükselen bir trend olmasının nedenlerine bakalım.

Pandemiden bu yana insanlar, evde rahat bir ortama da çalışmaya alıştı. Ve şimdi, sakin ve huzurlu bir ofis, aynı üretkenliğin devamı için mükemmel bir çözüm olabilir.

Bu tür bir mimari tasarım, doğanın unsurlarıyla etkileşime giren modele hitap eder. Bu tür bir tasarıma sahip ofis alanı uyarlamak, zihni canlandırabilir ve üretkenlik seviyelerini artırabilir.

Biyofilik bir ofis ortamını sürdürmek kolay değildir. Çok fazla para ve bakım gerektirir. Google, ofiste biyofilik stratejik atmosferi sürdürmek için ekolojistleri işe aldı.

Bu trendi takip eden diğer işletmelerde, genel maliyetler ve bakım konusunda stratejik planlama yapmalıdır.

Biyofilik tasarımın bilişsel işlevi ve fiziksel sağlığı desteklediği, ayrıca zihinsel ve duygusal esenliği desteklediği söylenmektedir.

Doğanın doğrudan huzurunda olmak çok tatmin edici olabilir, bu da zihni mutlu ve aktif tutar. Biyofilik tasarımı ofis ortamına dahil etmek, zihinsel yorgunluk ve iş stresi ile mücadelede etkin rol oynayabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir