Bencil Miyim? Bencilliğin 6 İşareti

Çoğu zaman başarıya ulaşmaya yönelik bireysel dürtüyü desteklemek için bencil davranışlar teşvik edilse de, bencillik benmerkezci kişiye ve temas kurduğu herkese zarar verebilir.

Haber Merkezi /Bencillik, başkalarının refahını veya ihtiyaçlarını düşünmeden, kendi çıkarlarını önemseme ve düşünme anlamına gelir.

İnsan doğası gereği, özellikle zor zamanlarda bazı bencil davranışlar sergilese de, çok sık veya yoğun bir şekilde benmerkezci veya bencillik, ilişkileri olumsuz yönde etkileyebilen kötü bir alışkanlık haline gelebilir.

İşte bencil bir kişinin 6 işareti:

1. İlgilenme ihtiyacı: Bencil insanlar kırılgan egoları nedeniyle ilgi odağı olmaya ihtiyaç duyarlar. Dikkati üzerlerinde tutmak için yüksek sesle, rahatsız edici ve hatta agresif davranabilirler.

2. Pasif saldırganlık: Pasif saldırganlık genellikle kontrol ihtiyacı olarak ortaya çıkan derin güvensizliklerden kaynaklanır.

3. Tek taraflı ilişkiler: Bencil insanlar, duygusal olarak açığa çıkmaları gerektiğinde arkadaşlarının zamanını alırlar ancak nadiren aynı nezaketi gösterirler.

4. Tavsiyeyi reddetme: Bencil bir kişi, her şeyi bildiğini ve önemli olan tek şeyin kendi fikri olduğuna inanır. Bu niteliği nedeniyle, özellikle fikirler çeliştiğinde, başkalarından tavsiye veya talimat almakta zorluk çekebilir.

5. Uzlaşma sorunu: Benmerkezci insanların benlik duygularını korumak için her zaman kontrolü ellerinde tutmaları gerekir. İlişkide uzlaşmanın sağlanamaması çatışmaya katkıda bulunur.

6. Yanlışı kabul edememe: Bencil insanlar hatalı olduklarını kabul etmekte zorlanırlar. Gerçekler açıkça yanıldığını belirtse bile, gerçeği inkar etmenin ve karşınızdaki kişiye geri göndermenin bir yolunu bulur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir