Baykal Kent Kimdir? Hayatı, Filmografisi

2 Ocak 1944 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Baykal Kent, 6 Şubat 2012 yılında Bursa’da hayatını kaybetti. Cenazesi, 7 Şubat 2012 tarihinde Şişli Camii’nde kaldırılarak Ortaköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Gerçek adı Baykal Açmazlale olan Baykal Kent, sanat hayatına tiyatro oyunculuğuyla başladı. Yirmi beş sene boyunca Ferhan Şensoy’un Orta Oyuncular kadrosunda yer alan Baykal Kent, ardından sinema sektörüne adım attı.

İlk kez, 1963 yapımı Aşka Vakit Yok filminde oynayan Baykal Kent,, genellikle komedi filmlerinde göründü. Baykal Kent, 1987 yılından sonra, özel kanalların açılmasıyla birlikte, televizyon şovlarında ve komedi dizilerinde rol aldı.

1968 yapımı Ağlayan Bir Ömür filminde set amiri olarak çalışan Baykal Kent, 1976 yapımı Kader Utansın filminin ise reji ekibinde çalıştı.

Sanat hayatının 50. yılında, Bursa Büyükşehir Belediyesi Fethiye Dörtçelik Huzurevi’ne yerleşen Baykal Kent, bir süre sonra buradan ayrıldı ve evde yaşamaya başladı.

220’den fazla yapımda rol alan Baykal Kent’in öne çıkan belli başlı film ve dizileri: Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Malkoçoğlu Krallara Karşı, İnek Şaban, Üç İstanbul, Ortadirek Şaban, Çiçek Taksi, Ayrılsak da Beraberiz, Kahpe Bizans, Cennet Mahallesi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir