Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’ni Hedef Aldı

HDP’nin Hazine yardımı hesabına konulan blokajın kaldırılmasıyla ilgili AYM’yi hedef alan MHP Lideri Bahçeli, “HDP zillet ittifakında yer almayıp, kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmayı planlıyorsa AYM başkanı arayıp da bulamayacakları özelliklere sahip. HDP’nin adayı AYM başkanı olursa biz bunu son derece doğal ve tutarlı bir tercih olarak kabul ederiz” ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi’ne karşı ‘ahlakı düşük’, ‘kepazelik’, ‘rezalet’, ‘melanet’, ‘terör örgütünün arka bahçesi’ gibi ifadeler kullanan Bahçeli, “Önümüzdeki seçimden sonra Cumhur İttifakı’nın yegane hedeflerinden birisi yeni Anayasa’dır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Toplantısı’ndan sonra açıklama yaptı. Bahçeli, HDP’nin Hazine yardımı hesabına konulan blokajın kaldırılmasıyla ilgili AYM’yi hedef aldı.

MHP Lideri Bahçeli, “HDP zillet ittifakında yer almayıp, kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmayı planlıyorsa AYM başkanı arayıp da bulamayacakları özelliklere sahip. HDP’nin adayı AYM başkanı olursa biz bunu son derece doğal ve tutarlı bir tercih olarak kabul ederiz” diye konuştu

HDP kararının ardından AYM’ye karşı ‘ahlakı düşük’, ‘kepazelik’, ‘rezalet’, ‘melanet’, ‘terör örgütünün arka bahçesi’ gibi ifadeler kullanan Bahçeli, şunları söyledi:

“Önümüzdeki seçimden sonra Cumhur İttifakı’nın yegane hedeflerinden birisi yeni Anayasa’dır.

Bu kapsamda AYM’nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları kökten değiştirilmeli, bu mahkemenin millete ters düşen, hainlere zeytin dalı uzatan kahredici mevcut yapısı bütünüyle tasfiye edilmelidir.

Adı yüksek aidiyeti ve ahlakı küçük olan bu mahkeme söz konusu bloku kaldırmış, HDP’ye Hazine’nin kasasını açmıştır. Bu yürek burkan hukuk skandalı olarak anılacak bir karardır. Bu karara oy veren mahkeme üyeleri ihanetin sözünü dinlemiş ve buna kulak vermişlerdir.

“HDP’nin adayı AYM Başkanı olmalı”

Teröristlere hazine yardımını kapaklarını açan bir kararı rezalet ve melanet olarak tanımlıyoruz. Şayet HDP zillet ittifakında yer almayıp kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmayı planlıyorsa tavsiyem odur ki Anayasa Mahkemesi Başkanı arayıp da bulamayacakları özelliklere sahiptir. HDP’nin cumhurbaşkanı adayı AYM başkanı olursa biz bunu son derece doğal ve tutarlı bir tercih olarak kabul ederiz.

Anayasa Mahkemesi’nin bölücü terör örgütünün arka bahçesi olması, beka ve güvenlik sorunu olduğu kadar adalet ve hukuk katlidir, buna göz yumamayız.

Suçlunun masum kabul edilip masumların suçlandığı bir Türkiye olamaz, olamayacaktır. Cumhur İttifakı böylesi bir kepazeliğe müsaade etmeyecektir.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir