Babacan’dan “Montaj Video” Açıklaması: Siyaset Yapmak İçin İnsanlıktan Çıkılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerinde gösterdiği montaj videoya ilişin açıklama yapan DEVA Lideri Babacan, “Montajlanmış görüntüler eşliğinde iftiralar atarak kafanızı karıştırmak istiyorlar. Hiç utanmadan. Teröristlerin videolarını kesip yapıştırarak gerçek olmayan görüntüleri, miting alanında millete izletiyorlar. Hayret ediyorum” dedi ve ekledi:

“Sabah-akşam kutsal dinimizi siyasetlerine alet edenler nasıl oluyor da hiç Allah’tan korkmadan böyle açıkça iftira atıp yalan konuşuyorlar? Bizim siyaset anlayışımızda yalan olmaz. İftira olmaz, olamaz. Siyaset yapmak için insanlıktan çıkılmaz.”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, montajla PKK’lılarla birlikte gösteren video ile ilgili açıklama yaptı.

“Kutsal dinimizi siyasetlerine alet edenler nasıl oluyor da hiç Allahtan korkmadan böyle açıkça iftira atıp yalan konuşuyorlar?” diyen Babacan, şöyle dedi:

“Montajlanmış görüntüler eşliğinde iftiralar atarak kafanızı karıştırmak istiyorlar. Hiç utanmadan. Teröristlerin videolarını kesip yapıştırarak gerçek olmayan görüntüleri, miting alanında millete izletiyorlar. Hayret ediyorum.

“Sabah-akşam kutsal dinimizi siyasetlerine alet edenler nasıl oluyor da hiç Allah’tan korkmadan böyle açıkça iftira atıp yalan konuşuyorlar? Bizim siyaset anlayışımızda yalan olmaz. İftira olmaz, olamaz. Siyaset yapmak için insanlıktan çıkılmaz.”

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi mitinglerinde ve gençlerle buluştuğu programlarda gösterdiği, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “montajlı” videosu 22 Mayıs’ta tekrar gündeme geldi.

TRT ortak yayınında konuşan Erdoğan, Abdülkadir Selvi tarafından kendisine sorulan soru üzerine, “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var. Ama montaj, ama şu, ama bu,” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği görüntünün orijinali, Millet İttifakı’nın 2023 Türkiye Genel Seçimleri için yayınladığı kampanya filminden. Montajlı videoda ise Kılıçdaroğlu’nun arkasına aralarında Murat Karayılan’ın da olduğu PKK’liler yerleştirildi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın yanıtını “itiraf” olarak değerlendirerek “Montajcı sahtekâr,” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir