Babacan’dan Dikkat Çeken ‘Aday’ Açıklaması

Altılı masanın ortaklarından DEVA Partisi’nin Lideri Babacan, katıldığı bir televizyon programında, olası Cumhurbaşkanı adayından önce sistemin konuşulması gerektiğini söyleyerek, “Birkaç ay daha, altılı masadan kimse somut isim beklemesin” ifadelerini kullandı.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programında, dün 5. toplantısını gerçekleştiren “altılı masa”nın çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babaca, olası Cumhurbaşkanı adayına ilişkin de konuştu.

Geçiş sürecinin yol haritasına ilişkin konuştuklarını ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hedeflerinin olduğunu söyleyen Babacan, “Önce sistemi konuşup işi tanımlamamız lazım. Parlamenter sisteme geçene kadar seçilecek Cumhurbaşkanı ülkeyi nasıl yönetecek? Şu andaki sistem gibi ‘Ben aklıma eseni yaparım’ mı diyecek, yoksa kendini destekleyen partilerin görüşü ile onlarla istişare içerisinde mi bir yönetime tarzı ortaya koyacak? Bütün bunları belirlememiz gerekiyor. Bunları belirlemeden isim üzerinden bir tartışmayı çok yanlış buluyoruz” dedi.

‘Birkaç ay daha altılı masadan kimse somut isim beklemesin’

Önceliğin sağlam bir kurumsal yapı olduğunu söyleyen Babacan, “Geçiş sürecinde ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiğini çalışıyoruz. Bunlar bittikten sonra, ‘Peki hadi bakalım, bu işi en iyi kim yapar?’, onu konuşmaya başlayacağız. Birkaç ay daha altılı masadan kimse somut isim beklemesin. Her toplantımızda, ‘Bu toplantıda aday ortaya çıkacak mı, çıkmayacak mı?’ diye beklenmesin. Çünkü biz bunu zaten ilan ettik. ‘Bu sürecin sonunda, seçim yaklaşınca konuşacağız’ dedik” ifadelerini kullandı.

“Aday isimlerinin ortalıkta dolaşmasını, kamuoyunda bir tartışma sürmesini sıhhatli görüyoruz” diyen Babacan, “Olası Cumhurbaşkanı adaylarıyla alakalı toplumun ‘olur’ ya da ‘olmaz’ şeklinde değerlendirmeleri ülkeyi ortak bir kanaate doğru götürecek. Vatandaşlarımız, ülke için en iyi aday konusunda görüş birliğine ulaşacaktır” diye konuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir