“Babacan, Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olacak” İddiası

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin kazanılması durumunda Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı öne sürüldü.

DEVA Lideri Babacan’ın yabancı yatırımcıları çekmek için çalışacağı belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi,  Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin kazanılması durumunda Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı adayı olarak atanacak.

Millet İttifakı’ndan üst düzey dört siyasetçinin, 14 Mayıs’taki genel seçimi kazanmaları durumunda DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını söylediğini yazdı.

Reuters’a konuşan kaynaklar, Merkez Bankası Başkanı olarak atanacak kişinin de belirlendiğini söyledi fakat bu kişinin adını paylaşmadı.

CHP’li bir yetkili “Merkez Bankacılığını bilen bu kişi hemen göreve getirilecek ve çalışmaya başlayacak. Merkez Bankası bağımsız olacak, herhangi bir siyasi müdahale olmayacak. Ekonomi yönetimi alanında DEVA Partisi ve Babacan çok hazır gözüküyor” dedi.

Siyasetçilerden biri, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın eskiden olduğu gibi iki ayrı bakanlık haline dönüştürülebileceğini söyledi.

Bir diğer kaynak ise Babacan’ın yabancı yatırımcıları çekmek için çalışacağını belirtti. Kaynaklar heterodoks ekonomi politikalarına son verileceğini, kurların kontrolünü sağlamak için yapılan müdahalelere de son verileceğini akladı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir