Aşırı Alkol Tüketenler Dikkat: Kas Kaybı Riski

Alkol bağımlılığının karaciğer yetmezliğine ve kansere neden olduğunu biliyoruz. Ayrıca araştırmacılar, aşırı alkol tüketiminin ‘kas kaybı’ riski oluşturduğunu ortaya koydular.

Haber Merkezi / İngiltere’deki East Anglia Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışmada, erkekler ve kadınlar aşırı alkol tüketenler, orta düzeyde alkol tüketenler ve alkol tüketemeyenler olarak sınıflandırdı.

Araştırmada pek çok bilgiye ulaşıldı. Aşırı alkol tüketmenin sadece karaciğer, kanser ve kalp hastalığına neden olmadığı, farklı birçok sağlık sorununa yol açabileceğini ortaya koydu.

Araştırma, Avrupa’da yaşayan ve yaşları 37 ila 73 arasında olan yaklaşık yarım milyon insanın çeşitli faktörleri dikkate alarak yapıldı. Ayrıca, araştırma, kadın ve erkekler arasında ayrı ayrı yürütüldü.

Araştırma için sağlıklı kaslı erkekler ve kadınlar alındı ve onlar günde 1 birim şarap içen bir erkek ve günde 2 birim şarap içen bir kadınla karşılaştırıldı (20 birim şarap, 2 şişe şaraba ve 10 şişe biraya eşdeğerdir). Daha sonra 20 birim şarap içen kişinin, diğerlerine göre yüzde 4 ila 5 daha az kas kütlesine sahip olduğu ortaya çıktı.

Aşırı kas kaybının, düşük kemik yoğunluğu, kırıklar, kırılganlık, diyabet ve erken ölüm gibi birçok soruna yol açabileceğine şüphe yoktur. Aşırı derecede alkol tüketenler, gıda alımını azaltmak yerine egzersiz yaparak ve protein açısından yüksek beslenme ile bu kas kaybını önleyebilirler.

Araştırmanın sonuçları, sağlığı ve geleceği konusunda endişe duyan kişilerin kas kaybının etkilerinden korunmak için aşırı alkol tüketiminden kaçınmaları gerektiğini gösteriyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir