Aloe Vera, Saç Dökülmesini Durdurmak İçin Nasıl Kullanılır?

Asphodelaceae familyasından olan ve ülkemizde “tıbbi sarısabır” adıyla da bilinen aloe vera, saç dökülmesini azaltmak veya durdurmak, sağlıklı saç derisini korumak için de kullanılabilir.

Haber Merkezi / İşte aloe verayı bu amaçla nasıl kullanılacağına dair adım adım bir kılavuz:

Malzemeler:

Bıçak
Blender veya kaşık
Karıştırma kabı
Duş başlığı veya plastik ambalaj (isteğe bağlı)

Adımlar:

Aloe verayı hazırlayın: Eğer aloe vera bitkiniz varsa taze bir yaprak kesin. Mağazadan satın aldığınız saf aloe vera jelini de kullanabilirsiniz. Taze bir aloe vera yaprağı kullanıyorsanız, kir veya kalıntıları gidermek için iyice yıkadığınızdan emin olun.

Jeli çıkarın: Taze aloe vera yaprağının dikenlerini temizleyin, ardından iç jeli ortaya çıkarmak için yaprağı uzunlamasına kesin. Ardından bir kaşık yardımıyla jeli çıkarın ve bir kaseye koyun. Hazır aloe vera jeli kullanıyorsanız, miktarı ölçmeniz yeterlidir.

Karışım (isteğe bağlı): Jeli taze bir yapraktan çıkardıysanız, pürüzsüz bir kıvam elde etmek için bir blender veya kaşık kullanabilirsiniz. Homojen bir jel elde edene kadar karıştırın.

Saçı hazırlayın: Aloe verayı uygulamadan önce saçınızın temiz ve nemli olduğundan emin olun. Saçınızı hafif bir şampuanla yıkayıp havluyla kurutabilir veya biraz su püskürtebilirsiniz.

İşlem: Parmaklarınızı veya bir fırça kullanarak aloe vera jelini doğrudan saç derinize uygulayın. Köklerden başlayın ve saçınızın uçlarına doğru ilerleyin. Ardından saç derinize 5-10 dakika kadar nazikçe masaj yapın.

Bu işlem, saç büyümesini daha da artırabilecek kan akışını uyarmaya yardımcı olur.

Bekleyin ve durulayın: Aloe vera jelini saç derinizde yaklaşık 30 dakika ila bir saat kadar bekletin. Vaktiniz varsa bir gecede bekletebilirsiniz. Ardından saçlarınızı ılık suyla iyice durulayın. İsterseniz durulama işlemi sırasında hafif bir şampuan kullanabilirsiniz.

Saç kremi (isteğe bağlı): Saç tipinize bağlı olarak aloe verayı duruladıktan sonra saçınıza saç kremi uygulamayı tercih edebilirsiniz.

Tekrarlama: En iyi sonucu elde etmek için aloe verayı saç derinize düzenli olarak kullanın. Tercihinize ve programınıza bağlı olarak haftada 2-3 kez bu işlemi yapabilirsiniz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir