Akşener’den ‘İş Birliğine Hayır’ Açıklaması: Arkadaşlarımızın Kararı

Trabzon’da gazetecilere açıklamalarda bulunan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP’nin iş birliği teklifine ‘hayır’ kararına ilişkin, “Arkadaşlarımızın kendi aralarında istişare ederek, birbirlerini ikna etmeye çalışarak aldıkları bir karardır. Ben evet ya da hayır yönünde bir imada bile bulunmadım” dedi.

31 Mart 2024’te yapılması planlanan seçimler yaklaştıkça partilerde çalışmalarına hız verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu kapsamda gerçekleştirdiği Trabzon ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Lideri Akşener, seçime tek başlarına girme kararı aldıkları GİK toplantısının hatırlatılması üzerine, “Arkadaşlarımızın kendi aralarında istişare ederek, birbirlerini ikna etmeye çalışarak aldıkları bir karardır. Ben evet ya da hayır yönünde bir imada bile bulunmadım” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, 13.30’da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde Teşkilat Buluşması’na katılacak. Akşener burada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayını ve adaylığı kesinleşen ilçelerin belediye başkan adaylarını açıklayacak.

İYİ Parti Lideri Akşener, saat 16.00’da ise kent merkezindeki bir otelde düzenlenecek Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı’na katılacak. Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’tan partililerin katılacağı toplantı basına kapalı gerçekleştirilecek.

Ne olmuştu?

İYİ Parti’nin eylül ayında gerçekleşen Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında netleşen ‘yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme’ kararı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyaretiyle yeniden tartışmaya açılmış; Özel, İYİ Parti’den kararını gözden geçirmesini rica ederek iş birliği teklif edince İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu teklifi GİK’e soracağını söylemişti.

Akşener’in teklifi GİK’e taşımasına karşın  35 GİK üyesinin CHP ile iş birliğine ‘hayır’, 14 GİK üyesinin ‘evet’ oyu kullanmasının ardından İYİ Parti’nin seçimlere tek başına girme kararı perçinlendi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir