Akşener’den Erdoğan’ın “Her Türe Saygı Duyarız” Sözlerine Sert Tepki

Nevşehir’de halka seslenen İYİ Parti Lideri Akşener, “Birbirimize düşman edilen bir dil var. Ben bunu reddediyorum. Mesala dün sayın Erdoğan, Ankara’da ‘Alevilere saygı duyarız, her türe saygı duyarız’ Bu nasıl saygısızlıktır. İnsanız, biz insan. Sünni’siyle, Alevi’siyle insanız. Ne demek tür, tür ne demek…” dedi ve ekledi:

“Bu ülkenin cumhurbaşkanı bize tür diyor. Hayvan mıyız, bitki miyiz? Biz insanız Allah’ın yarattığı kuluz. Bir başkası çıkıyor diyor ki, “Millet İttifakı kazanırsa, erkek erkeğe evlilik olurmuş.” Bu nasıl bir fantezidir. Bütün psikiyatrları bu arkadaşları muayene etmeye davet ediyorum. Böyle devlet yönetilemez.”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ankara mitinginde, CHP liderinin Alevi kimliği ile ilgili yaptığı açıklamalara dikkat çekerek, Kılıçdaroğlu ve CHP’yi, marjinal örgütlerin, LGBT savunucularının, küreselcilerin “koç başı” haline getirdiğini savunmuş ve eklemişti:

“Yahu sana kim dedi Alevi misin, değil misin? Bizim Alevi’ye de saygımız var her türe de saygımız var. Bunu söylemene ne gerek var? Sen Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok. Bu tablo CHP ile hiçbir ilgimizin olmamasına rağmen bizi bile rahatsız ediyor. CHP’nin arkasına takılıp giden diğer partilerdeki kardeşlerimiz için de aynı durum söz konusu.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nevşehir’de konuştu. Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Birbirimize düşman edilen bir dil var. Ben bunu reddediyorum. Mesala dün sayın Erdoğan, Ankara’da ‘Alevilere saygı duyarız, her türe saygı duyarız’ Bu nasıl saygısızlıktır. İnsanız, biz insan. Sünni’siyle, Alevi’siyle insanız. Ne demek tür, tür ne demek…

Bu ülkenin cumhurbaşkanı bize tür diyor. Hayvan mıyız, bitki miyiz? Biz insanız Allah’ın yarattığı kuluz. Bir başkası çıkıyor diyor ki, “Millet İttifakı kazanırsa, erkek erkeğe evlilik olurmuş.” Bu nasıl bir fantezidir. Bütün psikiyatrları bu arkadaşları muayene etmeye davet ediyorum. Böyle devlet yönetilemez.

80 ihtilalinden önce MHP Kocaeli İl Başkanlığı yapmış bir abinin kız kardeşiyim. Abim akciğer kanseriydi ve o kadar acı çekti ki… Ağır işkenceden geçmiş biriydi. Onun kardeşi Meral Akşener’e, bir eşe, bir anneye sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı döneminde bir tv kanalında dendi ki ‘kocasını aldattı.’ Bu ne demek benim için biliyor musunuz? Benim için ölümdür.

Benim için ölümden beterdir. Sonra gördüm ki herkese, bütün kadınlara yapılıyormuş. Verdim mahkemeye 3 şerefsiz beraat etti. Abim kanser yatıyor hastanede öyle ahlar çekti ki… Ben öyle bir şey yaptıysam ailem için katlim vaciptir. Ama yapmadıysam da siz biliyorsunuz. Şimdi bu ah herkese yeter. Sonra devam etti. İsmail Kahraman denen adam, ‘Meral Kılıçdaroğlu’ dedi, ölmüş abimin arkadaşlarına. Mahkemeye verdim, beraat etti.

Evim basıldı beraat etti. Bunu yapanların başındaki bana torunuma gayrimeşru yazdırdı, 9 aylık torunuma. Her şeye göz yumuldu. En son geldiği nokta Sinan Ateş katledildi. Özellikle abimin arkadaşları… Nihat Gürer’in kız kardeşinin eline terörist eli değer mi? Ölür o ölür… Ama Erdoğan’ın sağ elinde Hizbullah var, sol elinde PKK var.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir