AK Parti’de Istakoz Krizi: Partimizden Defolup Gidin

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Şebnem Bursalı, sosyal medya hesabından, Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakozun fotoğrafını paylaştı. Bursalı’nın ıstakoz paylaşımına, AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci’den tepki geldi.

Haber Merkezi / Mücahit Birinci, “Milletimiz geçim sıkıntısındayken, millet çareler ararken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco’da ISTAKOZ yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız! ‘Partimizden defolup gidin kardeşim’ konu bu kadar basit.” diye yazdı.

Birinci mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: “O ki paylaştınız, o zaman bu partiden istifa edeceksiniz. Sizin bu tavrınıza, bu ruh halinize hangi parti uygunsa, oraya gideceksiniz! Yer sofralarında kurulmuş, emekle, darbeler, bin bir badireler atlatmış bu partide siz ve sizin gibilere yer yok. Siz burayı babanızın çiftliği zannediyorsunuz, lakin burası halkın bağrından kopmuş, bu milletin öz evladı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisidir kardeşim!

Burada artık bu tavırda olanlara yer yok! Biz, size rağmen, sizin gibileri tek tek ayıklayana kadar, ölene kadar Reisimize sahip çıkacağız. Siz, bizim tane tane topladıklarımızı, kamyonu devirerek dökmeye çalışsanız da biz, yılmadan, sizlerden ve sizin gibilerden partimizin izzetini koruyacağız.

Uzun uzun yazardım, sabaha kadar yazardım, ama o fotoğraf, inanın bana, bu kadar yazmayı bile hak etmiyor. Aslında tek cümle yeter: ‘Partimizden defolup gidin kardeşim’ konu bu kadar basit.”

Şebnem Bursalı’ya Mücahit Birinci’nin ardından AK Parti içinden bir tepki de Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’den geldi.

Abdulkadir Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hem halktan sokaktan kopuk hem de yediğini gezdiğini paylaşacak kadar görgüsüz… Görgüsüz kopukları ‘bizimkiler’ ve ‘sizinkiler’ diye ayıranlar hep mahçup olmuştur. Üç vakte kadar ‘sizinkiler’in de kırdıkları saçılır ortaya mahçup olursunuz” dedi.

AK Partili isimden dikkat çeken paylaşım

Şebnem Bursalı’nın paylaşımından sonra AK Partili bir isimden daha dikkat çeken bir paylaşım geldi. Son seçimde Çankırı’dan aday olup kazanamayan eski AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Maldivler’den fotoğrafını paylaştı. Filiz, paylaşımına “Maldivler güzel ama torunlarla başka güzel” notunu düştü.

Tepkilerin ardından sosyal medyadan eleştirilere cevap yayınlayan Hüseyin Filiz, ‘2018 yılında milletvekilliği görevimi tamamlamış durumdayım ve 2018’den bu güne kadar hiçbir yerde aktif görevim yok (Belediye Başkanlığı adaylığının dışında). Ayrıca 40 yıllık sanayici ve iş adamıyım. Ailemle ve torunlarımla yapmış olduğum bir tatil üzerinden maksatlı, haksız ve haddini aşan sözler söylüyorsunuz, torunlarım hakkında yorumlar yapıyorsunuz. Yapmayın!’ ifadelerini kullandı.

“Çekilin aç Türkler tatilden dönüyor”

Ayrıca Balıkesir’in Sındırgı ilçesinin önceki dönem belediye başkanı AK Partili Ekrem Yavaş, sosyal medya hesabından bayram tatili dönüşü yollarda oluşan yoğunluğu “Çekilin aç Türkler tatilden dönüyor” notuyla paylaştı. Tepkiler üzerine Yavaş söz konusu paylaşımını sildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir