Ahbap Ve BaBaLa TV MHP Lideri Bahçeli’nin Hedefinde

Meclis’teki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bağışlarla depremzedelere yardım götüren Haluk Levent’in başkanı olduğu Ahbap Derneği ve YouTube’daki Babala TV’nin kurucusu Oğuzhan Uğur’u hedef aldı.

Haber Merkezi / MHP Lideri Bahçeli, “Devleti bir kenara itip ahbap çavuş ilişkisi içinde yardım toplanması bizim nazarımızda yanlıştır. Devletin yapamadığı, yatıştıramadığı, yetiştiremediği ne vardır ki Ahbapçılar ve Babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır. Bu sahtekarlar Türk televizyonunda yer almamalıdır” dedi.

Haluk Levent’ten Devlet Bahçeli’ye yanıt

Ahbap’ın kurucusu, sanatçı Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bahçeli’ye yanıt verdi. Levent, “Daha dün MHP milletvekilleri çadır kentimizi ziyarete gelmişti. Sayın Devlet Bahçelinin danışmanlarının kendisini yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Ben her gün devletin kurumları ile çalışıyor ve bunu yazıyorum. Zaten kurumlar arası işbirliği olmadan başarı olmaz” ifadesini kullandı.

Bahçeli, yardıma gelen ülkelere de teşekkür ederken muhalefete yüklendi: “Matem günlerimizde nasıl bir vicdanla oy avcılığına tenezzül edebildiler? Fransa’da yayımlanan, Hz.Peygamber’e ve mukaddesatımızın emanetlerine zaman zaman saldıran Charle Hebdo dergisiyle CHP’nin başındaki zat arasında bir fark göreniniz var mıdır? ‘Hükümet depremle başa çıkamıyor’ diye başlık atan İngiliz The Economist dergisiyle; ‘Devlet nerede, ses var devlet yok, iktidar enkaz altında, halkın üstüne çöken AKP-MHP rejimidir’ manşetleri atan gazeteler arasında en küçük bir başkalık söz konusu mudur? ‘Sorun sensin Erdoğan’ diyen terörist Demirtaş ile ‘suçlu Erdoğan’dır’ diyen Kılıçdaroğlu demir bir paranın yazı ve turası değil midir?”

Yardım çalışmalarının gecikmesine atıf yaparak, “Böyle bir devletin düşmanı olmak meşrudur” ifadelerini kullanan TİP Milletvekili Ahmet Şık’a yönelik sert ifadeler kullanan Bahçeli, “Meclis’ten yaka paça atmak güvenlik konusudur” dedi.

Çok tartışılan kararla üniversitelerin 3 aylık süre zarfında uzaktan eğitime geçmesini de değerlendiren Bahçeli, bu karara sıcak baktıklarını kaydetti.

Bahçeli, Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgeyi ziyaret etmemesini eleştirenlere yanıt verdi. “Titiz ve hassas kurtarma çalışmalarını meşgul etmemek için gelişmeleri Ankara’dan takip ettim” diyen Bahçeli, depremlerde etkilenen iller ziyaret edeceğini açıkladı:

“Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya’da milletimle tek ses olacağım, sırayla ziyaret edeceğim.”

‘MHP nerede’ diye soranları ciddiye alıp cevap verecek değilim. Biz her yerdeyiz. Beton blokların arasında can arayan, yetim yavruların başını okşayan, tabutlara omuz veren, milletin derdiyle dertlenen yürekleriz. ‘Deprem bölgesinde her şey var, sadece devlet yok’ diyen kanı bozuklara söylüyorum, devlet baktığınız her yerde tüm heybetiyle hakimdir. Kimse kusura bakmasın, ‘devlet yok’ diyen karakter yoksulları, iç işgal cephesinde konuşlanmış işbirlikçi sefillerdir. Bunlar baksa da göremez, görse de itiraf edemez.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir