AK Parti’de “Yeni Hikaye Yazamıyoruz” Özeleştirisi

31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlere sayılı günler kala, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) “yeni hikaye yazamıyoruz” özeleştirisi yapıldığı öne sürüldü:

“İdeal adayları bulup çıkartamadık, kampanyalarda vadettiklerimiz halka çok bildik ve tanıdık geliyor, muhalefete yönelik son seçimlerde kullanılan ‘teröristlerle iş birliği yapıyorlar’ algısı artık iş yapmıyor.”

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, seçim sürecine ilişkin kaleme aldığı bugünkü köşe yazısında, AK Parti içerisinde yapılan eleştirileri yazdı.

Babacan AK Parti kulislerine dayandırdığı yazısında, AK Parti’de “yeni hikaye yazamıyoruz” özeleştirisi yapıldığını belirterek, yapılan eleştirileri 3 maddede topladı.

Babacan’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“AKP kulislerinde, ‘yeni hikaye yazamıyoruz’ özeleştirisi ise sürüp gidiyor. Yapılan değerlendirmeleri şu noktalarda toplamak mümkün;

1- İdeal adayları bulup çıkartamadık. Adayların yanlış belirlenmesinden çok, aday adaylarının yeterince iyi olmaması sorunu yaşadık. Güçlü ve dinamik isimler bulamadık. Her aday, diğerlerinden iyi olduğu için gösterildi.

2- Kampanyalarda vadettiklerimiz halka çok bildik ve tanıdık geliyor. Bunca seçimin ardından söylenecek yeni bir söz kalmadı. Zaten genel seçimlerden yeni çıktığımız için seçmene her şey bildik geliyor. İnandırıcılık sorunu yaşanıyor.

3- Muhalefete yönelik son seçimlerde kullanılan ‘teröristlerle iş birliği yapıyorlar’ algısı artık iş yapmıyor. Güvenlik ve savunma alanında atılan adımlar eskisi gibi coşku yaratmıyor, ekonomik krizin gölgesinde kalıyor. Türk astronot ve ilk savaş uçağı Kaan’ın yarattığı rüzgar ise bir yere kadar.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir