Abdullah Avcı: Kazanma Serisine Tekrar Başlayacağız

Beşiktaş karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Trabzonspor büyük bir camiadır. Bu süreçlerden her zaman çıkışlar vardır. Taraftarlarımızın desteğiyle beraber kazanma serisine tekrar başlayacağız” dedi.

Haber Merkezi /Süper Lig’in 24. hafta karşılaşmasında Beşiktaş ile Trabzonspor, Dolmabahçe’de karşı karşıya geldi. Hakem Arda Kardeşler’in yönettiği karşılaşmadan Beşiktaş, 2-0 galip ayrılardı.

Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri, 44 ve 62. dakikalarda Semih Kılıçsoy kaydetti. Beşiktaş, bu sonuçla puanını 39’a çıkardı. Trabzonspor ise 37 puanda kaldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Abdullah Avcı’nın açıklamalarından öne çıkan ifadeler şöyle:

“Bu seneye genel olarak baktığınızda hem Beşiktaş hem de biz istediğimiz sonuçları alamadığımız bir süreci yaşıyoruz. Birbirine yakın hedeflerimizin, dalgalanmaların fazla olduğu, oyunların değiştiği, Beşiktaş’ta değişen 5 hocanın olduğu bizde de ben 2. kez geldim. İnişler çıkışlar futbolun içerisinde var, iki camia da bu süreci sağlıklı geçirmiyor.

Aslında ben geldikten sonra puan ortalamamız iyiydi fakat son bir haftadır 3, bugünle beraber 4 maç üst üste kaybettik. Belki arayı açacakken biraz uzak kaldık. Son 1 aydaki sürecin nasıl geçtiğini biliyorsunuz. Çok telaffuz etmek istemiyorum ama 13-14 oyuncunun olmadığı, ilk 11’den 7-8 oyuncunun içinde bulunmadığı, ayrılanların, Afrika Kupası’nda olanların ve sakatların olduğu bir süreci zorlanarak geçiriyoruz. Kırılmalar olacaktı ama belki de son iki maçı bugün de olmak üzere 3 maçı kaybetmeyebilirdik. Bu kayıpları yaşadık.

Trabzonspor büyük bir camiadır. Bu süreçlerden her zaman çıkışlar vardır. Taraftarlarımızın desteğiyle beraber kazanma serisine tekrar başlayacağız. Bugün Denswil ve Trezeguet’nin dönmesi oyunun genelinde üstün olmamızı sağladı. Bugün son haftalarda oynadığımız en iyi oyunu oynadık. Hem topa sahip olmada hem de rakipten daha fazla pozisyona girmede. İlk şutta 44. dakikada gol yedik. Ondan evvel Semih’in şutu Denswil’den dönmüştü.

20 senedir hakemlerle alakalı 5 kere açıklamam yoktur. Önceden bir takımı çalıştırırken hem hakemin hem kendimin formsuz olduğunu söyleyip hakem üzerinden konuşmanın doğru olmadığını da söylemiştim ancak geçen hafta maç 1-0, devreye 2-0 ya da 3-0 girebilirdik. 46’da bir pozisyon, taca çıkmış pozisyon devam etti ve gol yedik. Kırılmalar oluyor.

Fenerbahçe ile Kadıköy’de oynadık ve 3-2 kazandık. Aynı pozisyonla penaltı verdiler. O gün de sordum. Bugün Bardhi’nin pozisyonunun ne olduğunu merak ediyorum ve bilgilendirme istiyorum. Dönüşünde gol yedik. İkinci yarı itibariyle pozisyon üstünlüğümüz vardı. Yapmamamız gereken bir hata yaptık taçtan. Ne kadar iyi oynarsan oyna detaylar sonucu belirliyor. Semih’i tebrik ediyorum. 2 tane iyi sonuçlar alamayan takımların karşılaşması.

Oyun olarak kazandık ama skor olarak kazanamadık. Rakibi tebrik ediyorum. Bundan sonra belki yeni transfer, Afrika Kupası’nda 2 oyuncumuz var onlar final oynuyor. Beşiktaş’ın oyuncuları döndü ama bizimkiler hala orada. Sakatların dönmesi ve olursa transferle beraber üçüncülük hedefimize devam edeceğimizi düşünüyorum.

MHK ya da hakem hocaları pozisyonlarla alakalı daha detaylı açıklama yapabilir. Ben sadece durumu değerlendirdim. Biz bugünü genç bir çocuğun iki golünü kenara atamayız. 44. dakikada devreye mağlup giriyorsun, böyle bir pozisyonla girmek kötü hissettirebiliyor. Biz büyük bir camiayız. Bunların üzerinden daha önce de gelmiş bir kulübüz. Ulaşılabilir hedefimiz üçüncülük.

Bu hedefi yakalayacağız. Kupa zaten devam ediyor. Her sene her takım şampiyonluğa oynayamaz. Üçüncülükte güzel bir yarış olacak. Biz tekrardan kazanarak devam edeceğimizi düşünüyorum. Şampiyonluktan sonraki senelerde böyle dalgalanmalar olabiliyor. Bizden önce Beşiktaş bunu yaşadı, Trabzonspor olarak biz de yaşadık. İtalya’da Napoli de yaşadı. Bir daha şampiyon olursanız aynı deneyimleri uygular mısınız? Uygulamazsınız.

Önemli olan ulaşılabilir hedefi doğru olarak anlatmaktır. Şampiyon olduğumuzda kadromuza bulunan Marek Hamsik özel bir oyuncuydu. Örnek oyuncu. Her zaman böyle oyuncular çıkmıyor. Sadece bir oyuncu üzerinden değerlendirmek doğru olmaz ancak organizasyonda böyle oyuncular dahil edersen karşılığını alırsın. Çok güzel izler bıraktı. İnşallah yakında ziyaretine de gideceğim. Trabzon şehrinin dinamikleri seni motive eder.

Trabzon’da çok güzel hikayeler gerçekleştirdik. Trabzonspor’da bize eksi yazacak bir şey yok. 1 haftada 3 maç mı bize eksi yazacak? İstatistikler kırdık, şampiyon olduk. Anadolu devrimi yapmış bir takımın tarihinde yer almak çok güzel bir duygu. Trabzonspor bazen şampiyonluğa oynayacak bazen de üçüncülüğe. Bugün Trabzonspor üçüncü olup 15 takımı geride bıraktığında kasasına girecek olanlar, bir sonraki senenin hedefi.

Bunlar önemli şeyler. Ben şehri de takımı da çok seviyorum. Bunlar var, kafamızı kaldırıp devam edeceğiz. Trabzonspor vazgeçmez. Transfer konularıyla ilgili olarak da Başkanımız Sn. Ertuğrul Doğan ile her gün 5-6 kez görüşüyoruz. Herkes bu konuyla alakalı harıl harıl çalışıyor. Burada Trabzonspor’un menfaatleri çok önemli. Mevcutta kadromuz var. Çok fazla başa gelmeyecek olayları ve süreçleri yaşadık.

Fenerbahçe maçında Trezeguet ve Bakasetas hamle oyuncusuydu bugün ise geldiğimiz nokta ortada. Trabzonspor’un menfaatlerine transfer uygunsa yapılacak. Bununla alakalı olarak örneğin 6-7 tane oyuncuyla görüştük ama olmadı. Premier Lig’e ve başka yerlere gidenler oldu. Bütçesi uygun ve zarar vermeyecek şekilde yapabilirsek yapacağız. 5 gün var. Olmazsa da eğer vazgeçmeden devam edeceğiz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir