ABD’de Silahlı Saldırı: 3 Ölü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinin ülkede daha sıkı silah yasa tasarısını oylamasından bir gün sonra (9 Haziran) bir silahlı saldırı haberi de Maryland’den geldi.

The New York Times gazetesinin aktardığına göre, Maryland eyaletindeki bir üretim tesisinde çalışan silahlı bir saldırgan dün çalıştığı iş yerinde üç kişiye ateş açtı. Olayda yaralanan üç kişi yaşamını yitirdi.

Olay sırasında iş arkadaşlarından birini de ağır yaralayan ve ardından olay yerinde kaçan saldırgan ile Maryland Eyalet Polisi arasında çatışma yaşandı. Çatışmada saldırgan ve bir polis memuru yaralandı.

Soruşturma devam ediyor

Olayla ilgili açıklama yapan Washington İlçe Şerif Ofisi yetkilileri yerel saatle 14:30’da Vancouver’daki Columbia Machine üretim tesisinde silahlı bir saldırgan olduğu ile ilgili ihbar aldıktan sonra olay yerine intikal ettiklerini söyledi. Yetkililer geldiğinde saldırgan olay yerinden kaçmıştı.

Üretim tesisine gelen Maryland Eyalet polisi saldırganın bulunduğu aracı tespit etti. Şerif Ofisinden yapılan açıklamaya göre, polislerin dur ihtarına uymayan saldırgan, aracın içinden polislere ateş açtı. Polis memurlarının karşılık vermesi sonucunda bir polis memuru ve saldırgan yaralandı.

Yaralı polis hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilirken şüphelinin durumu hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Washington County Şerifi Douglas W. Mullendore, şüphelinin Batı Virginialı bir erkek olduğunu açıkladı.

Şerif Ofisinden yapılan açıklamaya göre, olayla ilgili soruşturma, Federal Soruşturma Bürosu ve Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu da dahil olmak üzere federal büroların desteğiyle sürüyor.

ABD’de silah yasaları ve silahlı şiddet

ABD Temsilciler Meclisi, son dönemde yaşanan silahlı saldırıların ardından bireysel silahlanmaya bir dizi kısıtlama öngören yasa tasarısını 8 Haziran’da kabul etti. Tasarı, yarı otomatik silah satın alma yaşının 18’den 21’e çıkarılmasını ve yüksek kapasiteli şarjörlerin yasaklanmasını öngörüyor.

Tasası, Temsilciler Meclisinin önüne gelmeden önce ABD’de son iki ay içinde bir dizi ölümü silahlı saldırı gerçekleştirilmişti.

18 yaşındaki silahlı bir saldırgan, 24 Mayıs’ta Teksas’ın Uvalde kasabasındaki bir ilkokulda 19’u çocuk, 2’si öğretmen 21 kişiyi öldürmüştü.

NPR’ın haber sitesinin Silahlı Şiddet Arşivi platformunun paylaştığı verilerden aktardığına göre, 2022’nin ilk 156 gününde ABD’de en az 246 kitlesel silahlı saldırı oldu. Bu, platformun kayıt tutmaya başladığından bu yana en fazla silahlı saldırının kayıtlara geçtiği dönem demek.

14 Mayıs’ta New York’un Buffalo bölgesinde gerçekleştirilen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan ırkçı silahlı saldırıdan bu yana ABD’de 40’ın üzerinde silahlı saldırı daha yaşandı. Bunların arasında Teksas’taki saldırı da vardı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir