ABD’de Silahlı Saldırı: 10 Ölü, 10 Yaralı

ABD’nin California eyaletinin Los Angeles kentinin 13 km doğusunda yer alan Monterey Park’ta gerçekleşen silahlı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Saldırının bir dans kulübünde gerçekleştiği belirtiliyor.

60 bin nüfuslu Monterey Park çok sayıda Asya kökenli yaşıyor. Güvenlik yetkilileri saldırganı arama çalışmalarının devam ettiğini ve şüphelinin erkek olduğunu belirtti.

ABD’nin California eyaletinin Los Angeles kentinde Çin Ay Yeni Yılı kutlamalarında yapılan silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 10’a yükseldi. Olayda yaralanan 10 kişinin de tedavi altında olduğu ve bazılarının durumunun kritik olduğu açıklandı.

Los Angeles kent merkezine 13 kilometre mesafede bulunan Monterey Park’ta Çin Ay Yeni Yıl kutlamalarında kan aktı.

Los Angeles polisi tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin olay yerinde olduğu ve silahlı saldırıda 9 kişinin öldüğü belirtildi. Daha sonra yapılan açıklamada ölü sayısının 10 olduğu kaydedildi.

Los Angeles Şerif Depertmanından Andrew Meyer, 10 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini ifade etti. 10 kişinin de yaralandığını aktaran Meyer, hastaneye kaldırılanlardan bazılarının durumlarının ağır olduğunu kaydetti.

Saldırının nedenine dair bilgi verilmezken erkek saldırganın, olay yerinden kaçtığı ve arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

60 bin nüfuslu kentte Asya kökenlilerin yoğun yaşadığı ve her yıl Ay Yeni Yılı kutlamalarının yapıldığı belirtildi.

Görgü tanıkları, silahlı saldırının Ay Yeni Yılı kutlamasından bir saat sonra bir eğlence mekanında gerçekleştiğini kaydetti.

Yerel saatle 21:00’de başlayan ve hafta sonu süren kutlamalar, geçen yıl 100 binden fazla ziyaretçi çekmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir