ABD’de Eşçinsel Kulübüne Silahlı Saldırı: 5 Ölü, 18 Yaralı

ABD’nin Colorado eyaletinde eşcinsellerin gittiği “Club Q” adlı gece kulübünde düzenlenen silahlı saldırı da 5 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi de yaralandı. 2016 yılında da Florida’da bir eşcinsel kulübü hedef alınmış , silahlı saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Merkezi / ABD’de son dönemde eşcinsel karşıtı söylem artmış durumda. Olayın gerçekleştiği Colorado Springs 480 bin nüfuslu bir kent ve Denver şehrinin 112 km güneyinde yer alıyor. Kent uzun süredir ABD evanjelik inancın merkezi.

Polis saldırının cumartesi gecesi gerçekleştiğini duyurdu. Polis Sözcüsü Pamela Castro, ilk acil durum telefonunun gece yarısından kısa bir süre geldiğini ve olay yerine giden polislerin bir şüpheliyi gözaltına aldığını açıkladı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Saldırıya hedef olan Club Q’nun Facebook sayfasından yapılan açıklamada, “Club Q topluluğumuza yönelik bu anlamsız saldırıdan dolayı şok yaşamaktadır” ifadeleri yer aldı. Açıklamada, “Silahlı saldırganın üzerine atlayarak bu nefret saldırısını sonlandıran kahramanca konuklarımıza hızlı tepkilerinden dolayı minnettarız” denildi.

Olayla ve saldırganın kimliği ile ilgili ayrıntı vermeyen polis yetkilileri, yaralıların çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığını duyurdu. Federal Soruşturma Bürosu FBI’dan görevliler de olayı soruşturmak için bölgede.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir