ABB Başkanı Mansur Yavaş: Son Dönemim

Keçiören Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bir dönem daha yapıp Türkiye’ye Mansur Yavaş belediyeciliğini öğretip bırakacağım” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Sincan ve Keçiören Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında açıklamalarda bulundu.

Sincan’da CHP Sincan Belediye Başkan Adayı Veysel Alkan için oy isteyen Mansur Yavaş, Sincanlılara şu sözlerle seslendi: Hizmet yaparken hiç kimseyi ayırmadık, rozetimizi çıkardık. Ankara halkının tümü vergiler veriyor, biz de onlardan dolayı maaşımız alıyoruz, personelimiz de bu maaşı sizden aldığı parayla alıyor ve hizmetlerini o parayla alıyor. O zaman hiç kimseyi ayırmadan hizmet etmemiz gerekiyordu. Şuradan şu oy çıkmış, buradan bu oy çıkmış…

Bunu yapmak için vicdansız olmak lazım, seçime kadar rekabet yaparsınız, seçimden sonra herkesin başkanı oluyorsunuz. Bütün ihalelerimizi canlı yayınladık. Siz de bundan sonra bütün belediye başkanlarına şunu söyleyeceksiniz, ‘Yaptığınız ihalede vereceğiniz para bizim paramız, siz de canlı yapın’ diyeceksiniz. 5 yıldır defalarca Sincan’a geldim, hiçbirisinde çakarlı araçlarla konvoylarla gelmedim. Bir minibüs, bir şoför, bir koruma çünkü hiçbir Sincanlıya, Ankara’nın hiçbir yerinden kimseye kötülük yapmadım ki kimden kötülük göreyim…

Zaman zaman toplantılara gittiğimiz zaman ne aldık, ne harcadık bunların hepsinin vatandaşına hesabını veriyorum. Bazıları hesap sorulduğu zaman, ‘Ben kimseye hesap veremem, benden kimse hesap soramaz, öbür tarafta Allah’a hesap veririm’ deyip geçiştirirler. Bu dünyada parasını kullandığı, parasını emanet aldığı insanlara hesap veremeyen öbür dünyada bilin ki asla veremez.

Asıl belediyecilik nedir biliyor musunuz? Bir dürüst olacak, iki şeffaf olacak, üç hesap verecek. Buradan başlar. Benim anlayışıma göre belediye başkanı bir kentin hem annesidir hem babasıdır hem kardeşidir hem oğludur. Pandemi gibi büyük bir afet yaşadık, Allah’ın izniyle herkese ulaştık, esnafımızın ayakta kalması için uğraştık.

Bizden kimin ne talebi varsa hepsine ulaştık. Türkiye’de başka bir örneği yok, madem kentin annesisin, babasısın bu kentte ihtiyacı olan insanların evinden ne pişiyor? Bu insanlar evlerinde nasıl duruyor soğukta, titriyor mu üşüyor mu? Bunlardan haberi olmayan bir belediye başkanı olur mu? Türkiye’de benden başka yok hatta ve hatta hükümet de yapmıyor bunu; 200 bin aileye doğal gaz veriyorum, onları evinde üşütmüyorum. Bu ailelerin çocuklarını okutmak için uğraşıyoruz.

50-60 bin civarındaki ortaokul, lise öğrencisine 50 bin kişilik kartlar veriyoruz kendilerine, okula ücretsiz geliyor, gidiyor. Birçok küçük çocuğun servisini ödüyoruz. Daha bugün yatırdık, 13 bin küsur öğrencinin kantinden alışveriş yapmasını sağlıyoruz. Teneffüste yaşıtları gidip kantinden alışveriş yaparken bu çocuklar mahzun kalıyordu. Günlük 25 lira kantinden alışveriş yapma hakları var.

“Çin’den dinozor mu getirmeliydim”

Hani ne yaptı diye soranlar var ya…İstasyon Caddesi’ni yaptık beyler İstasyon Caddesi’ni, 25 yıldır yapamadınız. 25 yıldır yapamadığınız İstasyon Caddesi’ni yaptık. Oranın altyapısını da yaptık. Devrimler Caddesi Başer kesişimi katlı kavşağı yaptık, Sincan Organize Sanayi köprülü kavşağını yaptık, bizden önce başlamıştı biz tamamladık.

Polatlı içme suyunu yapıyoruz ki aynı zamanda hem Sincan’da hem Yenikent’te hemen Etimesgut’ta hem de bu organize sanayilerinin kullanacağı şekilde 1,5 milyon nüfusa hitap edecek maliyeti 2,5 milyar lira… Şimdi Polatlı susuzken, Sincan, Yenikent susuzken gidip Çin’den dinozor mu getirmeliydim.

“Ben siyaset yapmıyorum, seçildikten sonra herkesi kucaklıyorum”

Keçiören Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında da açıklamalarda bulunan Yavaş, “Ben Ankara halkının menfaati için Sayın Cumhurbaşkanını havaalanında karşılıyorum, zaman zaman ondan taleplerde bulunuyorum. Külliyeye gidiyorum, sizler için, Ankara halkı için bir şeyler istiyorum. Hiçbir yerim eksilmiyor.

Çünkü seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Kardeşim ben de seçilmiş belediye başkanıyım. Bir türlü hazmedemediler. İlçe belediye başkanlarının çoğu ne ‘Hayırlı olsun’ dedi ne de daha makamımı gördü. Talimat vermişler, ‘Görüşmeyeceksiniz, başarısız olsun, ondan bir şey istemeyeceksiniz’ demişler. Kim kaybetti? İstemeyen belediye başkanları kaybetti. Ben siyaset yapmıyorum, seçildikten sonra herkesi kucaklıyorum” dedi.

5 yıldır kendi afişlerinin sokaklarda olmadığını hatırlatan Yavaş, “Yerel seçim geldi, benim fotoğraflarımı görüyorsunuz. İl başkanlığı ödüyor hepsini. Belediyenin bir kuruşunu kendi işlerimize katmıyoruz. Belediyede benim fotoğrafımı asmak yasak. Eğer fotoğraf asacaksanız, Atatürk’ün ve kendi çocuklarınızın fotoğrafını asın dedim hepsine” ifadesini kullandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir