58 Milletvekili, TBMM Genel Kurulu’nda Hiç Konuşmadı

TBMM Genel Kurul veya herhangi bir komisyonda hiç söz almayan milletvekilleri arasında eski bakanlar Süleyman Soylu, Nureddin Nebati, Mevlüt Çavuşoğlu, Murat Kurum, Muharrem Kasapoğlu ve Mahmut Özer de yer alıyor.

Depremin en çok etkilediği şehirlerden Hatay’daki 11 milletvekili arasında bulunan 4 AK Parti’den Abdulkadir Özel ve Adem Yeşildal da hiç söz almadı.

HDP’nin eski eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan da Genel Kurul veya komisyonda söz almayan isimler arasında yer aldı. CHP’den dikkat çeken isimler arasında ise İlhan Kesici ve Erdoğan Toprak bulunuyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerden bu yana, seçilen 600 milletvekilinin 58’i, Genel Kurul veya herhangi bir komisyonda hiç söz almadı.

Halk TV’deki habere göre, hiç söz almayan milletvekillerinin 46’sı AK Parti üyesi. Son seçimlerde AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükşehirlerden milletvekili seçtirdiği 15 bakan arasından ise sadece 9’u söz aldı.

AK Parti’den hiç söz almayan milletvekilleri arasında eski bakanlar Süleyman Soylu, Nureddin Nebati, Mevlüt Çavuşoğlu, Murat Kurum, Muharrem Kasapoğlu ve Mahmut Özer de yer alıyor.

Önceki dönem AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden alınan Denizli Milletvekili Cahit Özkan ile Bülent Arınç’ın oğlu AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç da hiç söz almadı. Depremin en çok etkilediği şehirlerden Hatay’daki 11 milletvekili arasında bulunan 4 AK Partiliden Abdulkadir Özel ve Adem Yeşildal da hiç söz almadı.

CHP listelerinden aday gösterilmesi nedeniyle seçim öncesinde en çok tepki toplayan isimlerden Eski Adalet Bakanı ve DEVA Parti Milletvekili Sadullah Ergin de seçim sonrasında da sessizliğini sürdürdü. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu da kürsüde görünmedi.

HDP’nin eski eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan da Genel Kurul veya komisyonda söz almayan isimler arasında yer aldı. CHP’den dikkat çeken isimler arasında ise İlhan Kesici ve Erdoğan Toprak bulunuyor.

İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ise tek bir Genel Kurulda söz aldı. AK Parti’ye geçtiği dönem şirketine teşvik verilmesiyle ilgili konuşan Hatipoğlu, rüşvet almadığını savunmuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir