İzmir: Doğal Yaşam Parkı (Hayvanat Bahçesi)

Doğal Yaşam Parkı (Hayvanat Bahçesi); İzmir’in Çiğli İlçesi, Sasalı Ve Tuzla Kuş Cenneti Yolu üzerine yer alır.

İzmir Kültürpark Fuar’ında 18 dönüme kurulan Hayvanat Bahçesi, 1937 yılında Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesidir. 2008 yılında Çiğli Sasalı’daki 425 dönümlük alanda Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı’na dönüştürülmüştür.

2006 yılında başlanılan proje 2 yılda tamamlanmıştır. Hayvanların kendileri için özel olarak doğal ortamlarındakine benzer hazırlanan barınaklarda özgürce yaşadığı, binlerce ağaç ve bitki çeşitliliği ile kentin ve kentlinin nefes aldığı Doğal Yaşam Parkı, kısa sürede İzmir’in cazibe merkezlerinden biri haline gelmiştir. Çiğli’de kuşkusuz ki görülmesi gereken yerlerden biridir.

İzmir Doğal Yaşam Parkı 425 bin metrekare alan üzerinde 120’den fazla türde 1200’ü aşkın hayvanı bünyesinde barındırmaktadır. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olan İzmir Kuş Cenneti’nde 500 bin civarında kuş türü yaşamaktadır.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Avrupa Hayvanat Bahçeleri Akvaryumları Birliği’ne (EAZA) tam üye olmuştur. 35 ülkeden 300’ü aşkın üyesi bulunan EAZA, biyoçeşitliliğin tehlike altında olduğuna ve her geçen gün canlı türlerinin tükendiğine dikkat çeken hayvan türlerinin korunması konusunda kampanyalar yürütmektedir. EAZA üyeleri ekosistem ve habitat korumalarında aktif görevler almaktadırlar.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir