Ziraat Türkiye Kupası’nda Eşleşmeler Belli Oldu

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalin turunda Fenerbahçe, Kayserispor’la eşleşirken, Trabzonspor ise Ankaragücü ile eşleşti. Galatasaray, Başakşehir ile eşleşirken kupadaki son şampiyon Demir Grup Sivasspor ise Gaziantep FK ile eşleşti.

Haber Merkezi / Tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan çeyrek final müsabakaları 28 Şubat, 1 ve 2 Mart’ta oynanacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nın çeyrek ve yarı final eşleşmeleri, yapılan kura çekimiyle belli oldu. Eşleşmeler şöyle:

Çeyrek final:

  • Fenerbahçe – Kayserispor
  • Demir Grup Sivasspor – Gaziantep FK
  • MKE Ankaragücü – Trabzonspor
  • Galatasaray – Başakşehir

Yarı final:

  • Demir Grup Sivasspor – Gaziantep FK / Fenerbahçe –  Kayserispor
  • Galatasaray – Başakşehir / MKE Ankaragücü – Trabzonspor

Tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan çeyrek final müsabakaları sonucu tur atlayan takımlar, çift maç eleme usulüne göre yapılacak yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

Çeyrek final müsabakaları 28 Şubat, 1 ve 2 Mart’ta, yarı final ilk maçları 4, 5 veya 6 Nisan, rövanş maçları ise 25, 26 veya 27 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, kura çekiminde konuşma yaptığı. Büyükekşi yaptığı konuşmada, “Bugün, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final kura çekiminde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 148 takımla başladığımız Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale çıkma başarısı gösteren 8 takımı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi ve ekledi:

“Ziraat Türkiye Kupası, futbolumuzun en önemli markalarından biri. En alt ligden en üst lige kadar tüm Türkiye’yi kucaklayan bir organizasyon. Türkiye Kupası’na sponsor olan ve büyük katkılar sağlayan Ziraat Bankası bu yıl tam 160 yaşında. Federasyonumuz ise 100 yıllık koca bir çınar. 8 takımımızdan biri, şanlı Cumhuriyetimizin kuruluş yılında Ziraat Türkiye Kupası’nı alacak ve UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’na katılım hakkı kazanacak. Heyecan dorukta.”

Konuşmasının devamında, sahalarda oynanan futbolun güzelliğinin yanı sıra centilmenlik olgusunun da ön plana çıkmasının gerekliliğini vurgulayan Büyükekşi, “Dileğimiz, son karşılaşmaların da Fair Play ruhuyla oynanması. Pozisyonlarıyla hafızalara, centilmenlikte gönüllere kazınan karşılaşmalar olması” şeklinde konuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir