Yeşil Sol Partili Saruhan Oluç Açıkladı: Partinin İsmi Değişecek

Yeşil Sol Parti (YSP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, eylül ayında yapılması planlanan kongrede Yeşil Sol Parti’nin adının, tüzüğünün ve eş başkanlarının değişeceğini açıkladı:

“Eylül ayında olağan üstü büyük kongremizi yapacağız. O kongreyi yapmakla birlikte hem parti yönetiminde, hem eş başkanlarda bir değişim ortaya çıkacak. Parti tüzüğünde değişiklikler olacak. Kongre delegasyonu aksi yönde bir tavır göstermezse parti isminde bir değişiklik olacak ve yerel seçim çalışmalarına başlayacağız.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti’de 14 ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerden sonra başlayan muhasebe sürüyor. Geniş kapsamlı gerçekleştirilen mahalle, ilçe ve il halk toplantılarını tamamlandı.

Bölgesel konferanslara başlayacak olan her iki parti, genel merkez komisyonlarını oluşturarak, konferansların ardından eylül ayında Yeşil Sol Parti kongresini gerçekleştirecek.

Artı TV’den Ahmet Ayva’nın bir çok başlıkta sorularını yanıtlayan Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Kongrede Yeşil Sol Parti’nin adının, tüzüğünün ve eş başkanlarının değişeceğini açıkladı. Oluç, toplantılar sürecine dair şunları söyledi:

“Toplantılar sürecinde öneriler ve eleştiriler tutanak altına alındı. Tutanaklar genel merkezimizde kurulan komisyon tarafından değerlendirilecek ve bunlar konferans ve kongre süreci için kararlar haline getirilecek ve dolayısıyla bu sürecin sonuna doğru yaklaşıyoruz.”

Saruhan Oluç, ilk kez parti ismin değişeceğini de açıkladı: “Eylül ayında olağan üstü büyük kongremizi yapacağız. O kongreyi yapmakla birlikte hem parti yönetiminde, hem eş başkanlarda bir değişim ortaya çıkacak. Parti tüzüğünde değişiklikler olacak. Kongre delegasyonu aksi yönde bir tavır göstermezse parti isminde bir değişiklik olacak ve yerel seçim çalışmalarına başlayacağız.”

İki partinin seçmende yarattığı kafa karışıklığının yeni parti ile önüne geçileceğini dile getiren Saruhan Oluç, “14 Mayıs seçimlerinde adeta iki parti gibi davrandık. Hem yapılan çalışmalar açısı bakımından hem de kadroların çalışması açısından baktığımızda bunun yarattığı çok büyük handikaplar oldu gerçekten” dedi.

Saruhan Oluç, yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceklerine dair ise, “Şu an yerel seçim tartışması yürütmüyoruz. Yeni seçilecek yönetim, eş başkanlar ve parti meclisi ile birlikte bu tartışmayı başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir