Yerel Seçimler: Sandık Başında 3 Kişi Öldü, Onlarca Kişi Yaralandı

Seçim sandıkları doğudaki 32 ilde saat 16.00’da batıdaki 49 ilde ise saat 17.00’de kapandı. Sandıkların kapanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, açıklamalarda bulundu.

Sol Haber’in aktardığına göre; “Oy kullanma süreci bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır” diyen Yener’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Seçimde ülke genelinde 34 siyasi partinin yarıştığı 207 bin 484 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanma süreci bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Bu olaylar neticesinde yaralananlara acil şifalar diliyoruz, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00’e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak, bu yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.”

YSK Başkanı Yener’in “münferit” olarak nitelediği olaylarsa şöyle: Zonguldak’ta Ereğli Turgut Reis Ortaokulu’nda bina sorumlusu olarak görev yapan CHP Ereğli Belediye Meclis Üyesi adayı Hüseyin Çakır, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye, Bozova, Harran ve Halfeti ilçelerinde muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgalarda 2’si silahla olmak üzere 16 kişi yaralandı.

Siirt’in Konacık köyünde muhtar seçimi nedeniyle çıkan taş sopa ve silahlı kavgaya dönüştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

Sandıkları gezerken yaşanan gerginlik üzerine polisin yakın mesafeden biber gazı sıktığı DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbakan adayı Devrim Demir, hastaneye kaldırıldı.

Mardin Midyat AKP Belediye Başkan Adayı Veysi Şahin’in beraberindeki kişiler, sandık görevlisini darbetti. Kalp krizi geçirdiği belirtilen sandık görevlisi hastaneye kaldırıldı.

Konya’nın Akşehir ilçesinde, okul bahçesinde müşahitler arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.

Bayburt’ta muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi darp sonucu yaralandı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere köyünde muhtar adayları arasında kavga çıktı. DEM Parti sandık görevlisi Emin Çelik yaşamını yitirdi.

DEM Parti Sözcüsü Doğan ‘Tespit ettiğimiz kadarıyla 31 merkezde 46 bin taşımalı seçmen var’ dedi. Kars, Iğdır ve Siirt başta olmak üzere birçok ilde binlerce asker ve polisin oy kullanmak için okullara taşındığı görüldü.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir