Yerel Seçimler: Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş’ın Adaylığını Duyurdu

CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) için adaylarının mevcut başkan Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin kuruluşunun 100. yıl etkinliklerinin üçüncü günü kapsamında Ankara Beytepe’deki CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) için adaylarının mevcut başkan Mansur Yavaş olduğunu söyledi: “Yavaş bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır.”

Mansur Yavaş ise Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili açıklaması üzerine bir açıklama yaptı. Yavaş şöyle konuştu: “Biz kendimize güveniyoruz. Büyük bir oy farkı ile seçilebileceğimize inanıyoruz. 4 buçuk yıldır hizmet ettik. Farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduk. Yolsuzluklarla mücadele ettik. İsraf etmeden, sadece Ankara halkının ihtiyaçları için hizmet ettik. Aynen devam edeceğiz.”

Kılıçdaroğlu’ndan Sezgin Tanrıkulu açıklaması

Kılıçdaroğlu, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik sözlerine ilişkin ise “Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir,” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun 8 Eylül’de TV100’de telefonla bağlandığı canlı yayındaki açıklamaları hakkında, “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez” demişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da “TSK gözbebeğimizdir” açıklaması yapması sonrası X’ten (Twitter) bir paylaşım yapan Tanrıkulu, “İnsan haklarını savunurken asla geri adım atmadım, atmam da” mesajı verdi. Sezgin Tanrıkulu’nun paylaşımı şöyle:

“Bana, daha doğrusu hakikatlere karşı saldırı ve linç devam ederken sayısız dostum arıyor, dayanışma mesajları paylaşıyor. Hepinize teşekkürler. Ben hakikatleri dönemin koşullarına göre eğip bükenlerden, zora düşünce susanlardan değilim.

Hak ihlalleri yurttaşlar, insan hakları savunucuları geri adım attığında başlar. İnsan haklarını savunurken asla geri adım atmadım, atmam da.

Bana yönelik linç operasyonu devam ediyor. Herkes biliyor ki bu aslında geçmişi unutma ve unutturma operasyonudur. Bu ülkenin her bir yurttaşı adalete, demokrasiye, insan haklarına erişene kadar unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Ne olmuştu?

CHP’li Tanrıkulu, 8 Eylül’de TV100’de telefonla bağlandığı canlı yayında, “TSK’nın yaptığı her şey, eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül’de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen…” demişti.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir