Yaz Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sağlıklı ve lezzetli bir meze veya hafif bir salata tarifi mi arıyorsunuz, yaz salatasını deneyin. Bol sebzeli bu tarif günün yorgunluğunu atmamıza yardımcı olacak. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 45 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

Salata için;

2 kilo patates
1 soğan
1 kırmızı dolmalık biber
1 yeşil biber
Bir avuç siyah zeytin

Bir avuç yeşil zeytin
1 kutu ton balığı yağı
4 yumurta
Tuz ve karabiber
2 domates

Sos için;

150 ml. sızma zeytinyağı
50 ml üzüm sirkesi
Tuz
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce patatesleri ve yumurtaları ayrı ayrı kaplarda haşlayın, bir kaseye alıp soğumaya bırakın. Patatesler ve yumurtalar haşlanırken soğanı, kırmızı biberi, yeşil biberi ve iki domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Ardından bir bardağa sos malzemelerini, yumurtanın sarısı, ekleyin ve iyice homojen olana kadar karıştırın.

Malzemelerin sığabileceği büyüklükte bir kap seçin. Ardından küp küp doğradığınız patatesleri, ton balığını, siyah ve yeşil zeytini ekleyin, üzerine zeytinyağı dökün, karıştırın. Son olarak doğradığınız yumurtaları ekleyin. Yumurta temel olarak dekorasyon görevi görecek. Yaz salatası hazır. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir