Vücut Tipine Göre Giyinme

İnsanlar da elmaslar gibi birbirinden farklı ama aynı derecede çarpıcı. Vücut tipinizin farkına vardığınız andan itibaren iç divanızın sonu yoktur. Birçok insan vücut tiplerinin ne olduğunu bilmez ve kendilerine neyin yakıştığı konusunda kafaları karışıktır.

Haber Merkezi / Kişi vücut tipini bilmiyorsa kendine yakışanı bulması zor olabilir ve hata çok fazla sorun yaşayabilir.

Vücut tipini anlamak, uygun şekilde giyinmek için çok önemlidir. Vücut şekilleri ve onlara en uygun kıyafetler hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Elma şeklinde vücut

Üst vücut ağırlığı alt vücut ağırlığından fazlaysa, elma şeklinde bir vücuda sahipsiniz demektir. Bu vücut tipine sahip kişiler geniş omuzlara ve daha geniş bir göğüs hattına sahip olma eğilimindedir, bu yüzden ağırlık orta kısımda yoğunlaşmış gibi görünür.

Orta kısım, dar bir bel ile vücudun geri kalanından daha kalın görünüyor çünkü ağırlığın ve odak noktasının çoğu kalçaların üzerinde. Bu nedenle bacakları göstermeli veya V veya derin V yakalı bir elbise giyinilmeli.

Odağı değiştirmek için bir katman eklenmeli desenli veya baskılı dış giyim. Koyu tonlar, dökümlü gömlekler, tam kollu elbiseler ve tek renkli takımlar. Ayrıca, dengeyi sağlamak için bol paçalar, palazzolar vb. giyinilebilir.

Armut şeklinde vücut

Uyluklar ve popo üst vücuttan daha büyük görünür. Bu vücut tipine sahip olmanın faydası, doğru şekillendirme ile kum saati görünüm kazanabilmenizdir. Geniş paçalı giysiler, A-line etekler veya üst vücudu tanımlayan desenli veya fırfırlı üstleri olan elbiseler giyinmek harika bir tercihtir. Dar üstler ve dar pantolonlar, kum saati yanılsamasını daha inandırıcı hale getirir. V veya derin V, yuvarlak veya kayık yakalar dengelemek için giyinilebilir.

Kum saati vücut

Bu, üst ve alt vücudun en uyumlu şeklidir. Kıvrımlara uygun elbiseler seçilmeli. En çok yakışan elbiseler beli saran elbiseler olacaktır. Kalp yakalar ve V veya dalgalı V yakalar en uygun olanlardır. Beli ortaya çıkarmak için göbek deliğinin hemen altına bir kemer yerleştirilebilir. A kesim elbiseler veya alt bedeni vurgulayan diğer kesimler de hoş duracaktır.

Dikdörtgen şekilli vücut

Dikdörtgen şeklindeki vücut genellikle omuzlardan kalçaya doğru orantılı olandır. Bu nedenle, çok fazla tanımdan yoksundur ve nispeten basittir. Varlığı bacaklar ve kollardır. Yani, bunu geliştirmeye odaklanmalı.

Katmanlı, fırfırlı ve A-line üstleri seçilmeli. Bel altı ve yakaları olan elbiseler üst gövdeye daha fazla öne çıkarır. Kolsuz, straplez ve kalp şeklinde kıyafetler tercih edilmeli. Stil pelerinler, uzun ceketler ve blazerlerle giyim güçlendirilebilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir