Üst Düzey Hizbullah Komutanı, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybetti

İsrail tarafından gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısında, üst düzey Hizbullah komutanı Vissam el Tavil’in öldürüldüğü bildirildi. Tawil’in öldürüldüğünü doğrulayan Hizbullah, ayrıntılı bilgi vermedi.

Haber Merkezi / Vissam el Tavil, Hamas’ın 7 Ekim saldırısı ile başlayan Filistin – İsrail savaşında öldürülen en kıdemli Hizbullah komutanı. Lübnan sınırındaki çatışmalar geçen hafta Beyrut’ta üst düzey bir Hamas liderinin İsrail saldırısında öldürülmesinden sonra yoğunlaşmıştı.

İsrail ordusu tarafından Lübnan’ın güneyinde gerçekleştirilen bir insansız hava aracı saldırısında, üst düzey bir Hizbullah komutanının öldürüldüğü bildirildi. Öldürülen kişinin ismi resmi olarak açıklanmadı.

Ancak Reuters haber ajansına konuşan üç güvenlik kaynağı bu kişinin Hizbullah’ın Rıdvan gücünden üst düzey bir komutan olan Wissam al-Tawil olduğunu söyledi. Reuters’a konuşan güvenlik kaynaklarından birisi, “Şimdi işler daha da alevlenecek” dedi.

AFP’nin aktardığına göre saldırı, Hizbullah komutanının içinde bulunduğu araca yönelik gerçekleştirildi. Hizbullah komutanının öldürüldüğüne yönelik haber, İsrail savaş uçaklarının Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine yönelik saldırılarının ardından geldi.

İsrail, Lübnan’dan İsrail’in kuzeyindeki Kiryat Shmona kentine bir tanksavar füzesi atılması sonrasında bu saldırılarına başladı.

Hizbullah, Rıdvan birliğine bağlı üst düzey komutanı Wissam El Tawil’in öldürüldüğünü doğruladı. Örgüt, Tawil’in ölüm nedenine ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

İsrail, Gazze’nin kuzeyindeki operasyonlarını büyük ölçüde tamamladığını ve şu anda orta bölgeye ve güneydeki Han Yunus şehrine odaklandığını söylüyor. İsrailli yetkililer, ordunun Hamas’ı dağıtmaya ve 7 Ekim saldırısı sırasında alınan çok sayıda rehineyi kurtarmaya çalışması nedeniyle çatışmaların daha aylarca devam edeceğini söyledi.

İsrail’in saldırılarında 23 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti, Gazze Şeridi’nin geniş bir bölümünü harap oldu ve 2,3 milyonluk nüfusun yaklaşık yüzde 85’i yerinden oldu. BM verilerine göre bölgedeki nüfusun dörtte biri açlıktan hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir