Ümit Özdağ: Biz Cehennemin Kapılarını Kapatmaya Hala Çalışıyoruz

Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alan Sinan Oğan’a ilişkin değerlendirmede bulunan Ümit Özdağ, “Sinan Bey’in kendi takdiridir, Zafer Partisi’ni bağlamamaktadır. Bu konuda Sinan Bey’le farklı düşünüyoruz” dedi ve ekledi:

“Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyoruz. Hayat devam ediyor. Biz, Sinan Bey’le yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık, biz cehennemin kapılarını kapatmaya hâlâ çalışıyoruz.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin tavrını açıklamayan Özdağ, “Yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız” dedi.

Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu toplantıda halen üzerinde görüşmekte olduğumuz ve Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak, 13 milyon sığınmacı ve kaçağın bir sene içinde vatanlarına dönmesini güvence altına alacak.

Böylece Türkiye’nin üzerinde yıllık 11 milyar dolara ulaşan sığınmacıların ekonomik maliyetinin artık Türk halkının sırtından atılmasını temin edeceğiz.

Aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluş esaslarını, Anayasa’nın ilk dört maddesini, 66. maddeyi güvence altına alacak ve PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle de stratejik ve uzun vadeli, sıfır tolerans ilkesine dayalı bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerletmiş bulunuyoruz. Ama nihayetlenmedi.

Bunun için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz inşallah. Burada da şu ana kadar olumlu gelişen süreci, bu son aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz.

Bunu başarabilirsek eğer yarın (24 Mayıs) saat 11.00’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz.”

Özdağ açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mültecilerin geri gönderilmesine ilişkin Kılıçdaroğlu’nun “İki yıl içinde göndereceğiz” sözlerinin hatırlatılması üzerine Özdağ şunları kaydetti:

“Gönüllü değil, gerekirse zorla bir sene içerisinde, uluslararası hukuka uygun olarak.

Keza Türkiye’nin güvenliği açısından, terörle mücadelede Türk devletinin hukukunun içerisinde terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet görevlilerinin kayyum olarak atanması imkânının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz.

Başka detaylar da var, üzerlerinde konuşuyoruz. Türk halkına şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Zafer Partisi’nin olduğu yerde terörle mücadele ve Türkiye’nin güvenliği güven altındadır, bundan emin olabilirsiniz.”

“Sinan Bey’le farklı düşünüyoruz”

Özdağ, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alan Sinan Oğan’a ilişkin de şunları söyledi:

“Sinan Bey’in kendi takdiridir, Zafer Partisi’ni bağlamamaktadır. Bu konuda Sinan Bey’le farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyoruz. Hayat devam ediyor.

Biz, Sinan Bey’le yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık, biz cehennemin kapılarını kapatmaya hâlâ çalışıyoruz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir