Ukrayna – Rusya Savaşı: Füze Saldırısında 20 Kişi Hayatını Kaybetti

Ukrayna’nın güneyindeki Dnipro’da bulunan dokuz katlı bir apartman roketli saldırıya hedef oldu. 20 kişinin hayatını kaybettiği ve şu ana kadar 38 kişinin enkaz altından çıkarıldığı apartmandaki arama çalışmaları sürüyor.

Rusya, Ukrayna’ya yönelik iki füze saldırısı gerçekleştirdi. Bir apartmanın isabet aldığı Dnipro’da aralarında 15 yaşında bir çocuğun da olduğu en az 20 sivil hayatını kaybetti.

AFP haber ajansının haberine göre, Dnipropetrovsk Valisi Valentyn Reznichenko, Telegram hesabından bir açıklama yaparak dokuz katlı apartmana yönelik füze saldırısında en az 20 kişinin öldüğünü duyurdu. Reznichenko, “49 kişinin akıbetinin ne olduğunun ise bilinmediğini” kaydetti.

Dnipropetrovsk Valisi, konuyla ilgili ilk açıklamasında, saldırıda 73 kişinin de yaralandığını, saldırının ardından olay yerine gelen arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmalarının sürdüğünü söylemişti.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Ukraynalı yetkililer Rusya’nın saldırılarının ülkenin enerji altyapısını hedef aldığını söyledi.

The Guardian muhabiri Isobel Koshiw de bölgeden görüntü paylaşarak saldırıda 20 kişinin öldüğünü, 73 kişinin yaralandığını, 37 kişinin kayıp olduğunu ve 400’den fazla kişinin evlerinden olduğunuz yazdı.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Dün öğle saatlerinde Ukrayna’nın güneyindeki Dnipro’da dokuz katlı bir apartmana roket isabet etti.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Vekili Kyrylo Tymoshenko, arama kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

20 kişinin öldüğü ve şu ana kadar 38 kişinin enkaz altından çıkarıldığı apartmandaki arama çalışmaları sürüyor.

Zelenski’den saldırıya tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya güçlerinin dün Dnipro’ya düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

Saldırı sonucu dokuz katlı bir konutun yıkıldığını teyit eden Zelenski, füze saldırısını “terör saldırısı” olarak niteledi. Zelenski, Rusya kuvvetlerinin 14 Ocak’ta fırlattığı 30’a yakın füzeden 20’den fazlasının Ukrayna hava savunma kuvvetlerince imha edildiğini de kaydetti.

Rusya Kiev’e de saldırı düzenlemişti

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Dnipro’da 14 Ocak’ta sabah saatlerinde patlama seslerinin duyulduğunu bildirmişti.

Kiev’in Holosiyiv semtine de füze parçalarının düştüğünü kaydeden Kliçko, bu semtte can kaybının olmadığını belirtmişti.

Rusya güçlerinin Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine yönelik füze saldırılarında enerji altyapıları da hasar aldığı için özellikle Harkiv ve başkent Kiev bölgelerinde elektrik kesintileri meydana gelmişti.

Öte yandan bir Rus televizyonunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki operasyonlarının planlandığı gibi ilerlediğini söyledi: Her şey Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın hazırladığı gibi ilerliyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir