Uganda’da Vahşet: Okula Düzenlenen Saldırıda 26 Kişi Öldü

Uganda’nın Kongo sınırına yakın Empandwe kasabasında, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) bağlantılı Demokratik İttifak Güçleri (ADF) tarafından bir okula düzenlenen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetti.

Haber Merkezi / Saldırıda 8 kişi de yaralandı. Yetkililer, yaralıların durumunun kritik olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini açıkladı. Açıklamada okulun yatakhanesinin yakıldığı ve yiyecek deposunun da yağmalandığı belirtildi.

Yetkililer, saldırıyı gerçekleştiren 20 – 25 kişilik grubun Kongo’da yer alan Virunga Ulusal Parkı’na doğru kaçtığını ve yakalanmaları için operasyon başlatıldığını bildirdi.

Demokratik İttifak Güçleri (ADF), 1986’dan beri iktidarda olan Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni’nin yönetimine karşı çıkıyor.

2001’de Uganda ordusu karşı saldırılarını yoğunlaştıran ADF, 2019’da yılında IŞİD’e bağlılığını ilan etmişti.

ADF, Müttefik Demokratik Hareket, Uganda Ulusal Kurtuluş Ordusu (NALU), Uganda Müslüman Kurtuluş Ordusu ve Tebliğ Cemaati hareketinin üyeleri dahil olmak üzere birkaç grubun birleşmesiyle kuruldu.

Başlangıçta batı Uganda’da bulunan ADF,  Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne doğru genişledi. ADF, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin daha çok Kuzey Kivu eyaletinde faaliyet gösteriyor.

Uganda hükümeti ile Demokratik İttifak Güçleri (ADF) arasındaki 2008 yılından itibaren ateşkes ve af görüşmeleri gerçekleştirilse de, görüşmeler sonuç vermedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir