UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Manchester City

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2022-2023 sezonu final karşılaşmasında Manchester City ile Inter, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Manchester City, kupanın sahibi oldu.

Haber Merkezi / Tarihinde ilk kez kupayı müzesine götüren Manchester City’e kupayı getiren golü 68’inci dakikada Rodri kaydetti.

Manchester City’nin zaferiyle İstanbul’daki ikinci Şampiyonlar Ligi finalini de bir İngiliz takımı kazanmış oldu.

Maçın ardından gerçekleştirilen seremonide UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, kupayı takım kaptanı İlkay Gündoğan’a verdi. İlkay, daha sonra kupayı takım arkadaşlarına götürürken, Manchester Cityli oyuncular, kupayı havaya kaldırarak şampiyonluğu kutladı.

Barcelona ile birlikte 2009 ve 2011 yıllarında iki kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Guardiola, daha sonra çalıştırdığı Bayern Münih ve City’de Avrupa’nın en büyük kulüpler kupasını kazanma başarısı gösterememişti.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 2005 yılında oynanan final maçında İngiltere’nin Liverpool ve İtalya’nın Milan takımları mücadele etmişti.

90 dakika ve uzatmaların 3-3 tamamlamasının ardından penaltılarda Milan’ı mağlup eden Liverpool şampiyon olmuştu.

UEFA, yaklaşık 72 bin taraftarın Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki finali takip ettiğini belirtti.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nın doğu tribününün arkasında sponsorlar ve VIP bileti olanlar için ağırlama alanları hazırlandı.

İlk finaline 2020-2021 sezonunda Chelsea’ye karşı çıkan Manchester City, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Inter ise 1963-1964 sezonunda Real Madrid’i 3-1, 1964-1965 sezonunda Benfica’yı 1-0, 2009-2010 sezonunda Bayern Münih’i 2-0 yenerek kupayı müzesine götürdü.

İtalya ekibi, 1966-1967 sezonunda Celtic’e 2-1, 1971-1972 sezonunda Ajax’a 2-0 kaybederek kupayı kucaklayamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan maçı BAE Devlet Başkanı ile FİFA ve UEFA Başkanları ile birlikte takip etti

Final maçının en önemli konuğu Birleşik Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan’dı.

Kardeşi Mansur bin Zayed Al Nahyan’ın sahibi olduğu Manchester City’nin maçı için İstanbul’a gelen Al Nahyan’ı, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıladı. İki lider bir görüşme yaptıktan sonra final maçını da birlikte izlediler.

Erdoğan’la birlikte maçı izleyenler arasında FIFA Başkanı Gianni Infantino ile UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de vardı. Cumhurbaşkanı dünya futbolunun patronları ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı.

Açılış konuşması yapan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, İstanbul’da bulunmaktan dolayı mutluluğunu ifade ederek hazırlık çalışmalarıyla ilgili teşekkür etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ise ikinci kez böylesi dev bir finale ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Ancak heyecanımız da ve coşkumuz da ilkinden daha yüksek. Çünkü Şanlı Cumhuriyetimizin 100. yılında sizleri ülkemizde ağırlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir