UEFA Konferans Ligi: Fenerbahçe Kasasını Doldurdu

Fenerbahçe, bu sezon şimdiye dek UEFA’dan 5.7 milyon euro (175 milyon TL) gelir elde etti. Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H Grubu’nda kalan 2 maçı kazanması halinde 1 milyon euro, grubu lider bitirmesi halinde ise 600 bin euro son 16 turu primi daha kazanacak.

Avrupa futbolunun 3 numaralı organizasyonu olan UEFA Konferans Ligi’nde 10 karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, bu karşılaşmaların 9’unu kazandı. Fenerbahçe, sadece son oynanan Ludogorets maçında sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Avrupa performansıyla göz dolduran Fenerbahçe, bu sezon şimdiye dek UEFA’dan 5.7 milyon euro (175 milyon TL) gelir elde etti. Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H Grubu’nda kalan 2 maçı kazanması halinde 1 milyon euro, grubu lider bitirmesi halinde ise 600 bin euro son 16 turu primi daha kazanacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Moldova ekibi Zimbru’yu 5-0 ve 4-0, 3. eleme turunda ise Slovenya’nın Maribor takımını 3-1 ve 3-0’lık skorlarla eleyen Fenerbahçe, play-off turunda karşılaştığı Hollanda temsilcisi Twente’yi ise 5-1, 0-1 sonuçlarla eleyerek gruplara kaldı.

Gruptaki ilk maçında evinde Nordsjælland’ı 3-1 mağlup eden İsmail Kartal’ın talebeleri, ikinci maçta Spartak Trnava depmaslanından 2-1’lik skorla galip ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırdı. 3. haftada evinde Ludogorets’i 3-1 yenerek zafere ulaşan sarı-lacivertliler, 4. hafta maçında Ludogorets’e 2-0 mağlup oldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir