UEFA Konferans Ligi: Fenerbahçe, Beşiktaş Ve Adana Demirspor’un Rakipleri Belli Oldu

Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, 3’üncüsü Beşiktaş ve 4’üncüsü Adana Demirspor’un UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) Konferans Ligi 2. ön eleme turundaki rakipleri belli oldu.

Haber Merkezi / İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekimi sonrası, Beşiktaş Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle kozlarını paylaşacak.

Tarihinde ilk kez Avrupa kupasında mücadele edecek olan Adana Demirspor, Rumen ekibi CFR 1907 Cluj ile eşleşirken, Fenerbahçe, La Fiorita 1967 (San Marino)-Zimbru Chisinau (Moldova) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunun ilk karşılaşmaları 27 Temmuz, rövanşları ise 3 Ağustos’ta yapılacak. Turnuvalarda 3. eleme turunun kurası 24 Temmuz, play-off’ların kurası ise 7 Ağustos’ta çekilecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi ya da Konferans Ligi, UEFA’nın Avrupa kulüp düzeyinde 2021-22 sezonundan itibaren düzenlediği futbol turnuvasıdır. Takımların turnuvaya katılımı, kendi liglerindeki ve kupalarındaki performansa göre belirlenecektir. Taslak olarak “Avrupa Ligi 2” isimlendirilmişti.

Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi belli oldu. Galatasaray, 2. ön eleme turunda FK Zalgiris Vilnius (Litvanya) / FC Struga (Makedonya) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Galatasaray, Zalgiris Vilnius-Struga eşleşmesinin galibiyle ilk maçı 25-26 Temmuz’da deplasmanda, rövanş karşılaşmasını ise 1-2 Ağustos’ta evinde oynayacak. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilmesi için 3 tur geçmesi gereken Galatasaray, her turda seri başı olacak.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir