Üç İlçe Ve Dört Beldede Seçim Heyecanı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 3 ilçe ve 4 beldede yarın seçim heyecanı yaşanacak.

Haber Merkezi / Kayseri’nin Pınarbaşı, Urfa’nın Hilvan ve Aksaray’ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran, Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar ve Aksaray’a bağlı Sağlık beldelerinde yaklaşık 50 bin seçmen, belediye başkanlarını seçmek için sandığa gidecek.

Seçmenler, 08.00-17.00 saatleri arasında oyunu kullanabilecek. Seçimlerle ilgili yayın yasağı kanun gereği 21.00’e kadar geçerli olacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bu süreyi öne çekebilecek.

Kayseri – Pınarbaşı: İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi (BBP), Yeniden Refah Partisi (YRP), Zafer Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milli Yol Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) ve Saadet Partisi.

BBP, Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Hayrettin Uslu adaylıktan çekilerek, MHP’nin adayı Menduh Uzunluoğlu’nu destekleme kararı aldı.

Şanlıurfa – Hilvan: Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti), İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi (BBP), Yeniden Refah Partisi (YRP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Bağımsız aday Aziz Salgın.

Aksaray – Güzelyurt: Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti), İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi (YRP), Zafer Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Saadet Partisi.

Sivas Yıldızeli – Güneykaya: Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti), Yeniden Refah Partisi (YRP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Saadet Partisi.

Kırklareli Lüleburgaz – Büyükkarıştıran: Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti), Demokratik Sol Parti (DSP), Yeniden Refah Partisi (YRP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Saadet Partisi.

Tunceli Mazgirt – Akpazarı: Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti), Yeniden Refah Partisi (YRP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Saadet Partisi.

Aksaray Merkez – Sağlık: Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti), İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi (YRP), Zafer Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Saadet Partisi.

Seçimleri hangi partiler kazanmıştı?

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçimi CHP’nin adayı Deniz Yağan 5 bin 82 oy alarak yüzde 33,30 oy oranıyla ilk sırada tamamladı. Yağan’ın MHP’li rakibi ise yüzde 31,18 oy oranıyla ikinci oldu. İki aday arasındaki oy farkı ise 324. DEVA Partisi’nin adayı Fazıl Demircioğlu burada yüzde 11,28 oy aldı. Ancak MHP’nin itirazı sonucunda YSK buradaki belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinin yenilenmesine karar verdi.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesindeki belediye başkanlığını ise DEM Parti’nin adayı yüzde 33,20 oy oranıyla Serhan Paydaş kazandı. AKP’nin adayı Aslan Ali Bayık ise yüzde 30,72 oy oranında kaldı. İki aday arasında 521 oy farkı varken yüzde 18,77 oy alan Yeniden Refah Partisi’nin adayı Hanif Düzme üçüncü oldu. Ancak Hilvan’da bazı sandıklarda oy pusulalarının AKP’li adayın yakınları tarafından yakıldığı ortaya çıktı. Buna ilişkin arasında AKP seçim kurulu üyesinin bulunduğu yedi kişi tutuklandı, ardından AKP’nin itirazı üzerine seçimlerin iptaline karar verildi.

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde seçimler, bir oy farkla sonuçlandı. İYİ Parti’nin adayı Hazim Turan 549, AKP’nin adayı 548, MHP’nin adayı ise 537 oy aldı. CHP’nin bu ilçede aldığı oy sayısı 24.

Sivas’ın Güneykaya beldesini MHP’nin adayı Hasan Erçoban, Tunceli’nin Akpazar belde belediyesini CHP’nin adayı Zeynel Yıldırım kazandı. Kırklareli’nin Büyükkarıştıran beldesini de DSP’nin adayı Hakan Karaman, CHP’nin adayı Ertuğrul Çamlıca’nın önünde 3 oy farkla önde bitirdi.

Aksaray’ın merkeze bağlı Sağlık Beldesi’ni ise MHP’nin adayı Aptullah Tosun, AKP’nin adayı Mehmet Yiğit karşısında bir oy farkla bitirdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir